5x fit met een studentenbudget

Fit & Training door robin-den-besten

Yes, eindelijk op jezelf! Geen regels van je ouders meer, gewoon kopen wat je lekker vindt en doen waar je zelf zin in hebt. Maar veel gezonde producten zijn best wel duur of moeilijker te vinden dan je dacht, en een sportschoolabonnement past misschien ook niet helemaal in je budget. Hoe blijf je dan toch fit? Ik deel mijn eigen tips.

1. Ga naar de markt

Wanneer je groenten en fruit koopt, kost dit vaak een stuk minder dan in de supermarkt. Ook noten zijn hier veel voordeliger, en het assortiment is veel groter! Dadels, verse munt of lekkere kruiden nodig? Ga eens naar het Turkse of Marokkaanse winkeltje op de hoek. Aziatische producten haal je lekker en goedkoop bij de toko.

2. Lees folder(apps)

Ik weet het: de supermarkt op de hoek is lekker dichtbij, en dus je eerste keuze. Maar als je je een verdiept in de reclamefolders en in de gaten houdt wanneer iets in de aanbieding is, kun je veel geld besparen. Een bakje kwark waarbij je de tweede gratis krijgt, is toch mooi meegenomen! Ook een bonuskaart is ideaal: vaak krijg je persoonlijke aanbiedingen van producten die je vaak koopt. Ideaal!

3. Doe je workout thuis

Koop een yogamatje en een setje gewichten en je hebt de basis voor een homegym. Een instructievideo aan, en je kunt aan de slag. Zoek maar eens op Youtube naar ‘at home workouts’:je wordt er me overspoeld, er is zo veel! Ook zijn er veel apps die workouts voor thuis aanbieden, zoals Nike Training Club. Check ook de workout pagina op onze website, die staat bomvol goede instructievideo’s en handige tips.

4. Kook voor vier

Ik vind voor een persoon koken altijd een stuk moeilijker dan voor een grotere groep. Ik snap lang niet altijd iets van de porties, en houd dus vaak iets over. Woon je in een studentenhuis? Stel voor om samen iets lekkers te maken. Door de kosten te splitten, scheelt het een hoop geld. (En het is ook nog eens gezellig!) Kook je alleen voor jezelf, maak dan gewoon meerdere porties. Eentje voor vandaag, eentje voor morgen of eentje voor in de vriezer. Zo heb je altijd wat lekkers liggen als je even geen tijd of zin hebt om te koken. Opwarmen en aanschuiven maar!

5. Shop met korting

Het is Black Friday bij Jogha! Shop daarom je favoriete sportkleding met wel 25% korting! Zo past die nieuwe sportlegging ineens in je studentenbudget! ;) Voer de code BLACK FRIDAY in bij het afrekenen. Een leukere budget tip kan bijna niet toch?

[maxbutton id="17"]

Ben jij aan het studeren en heb je tips hoe je gezond en goedkoop kunt leven? Laat het weten in de comments!