9x redenen om met je lover te sporten

Workout door roos-aduagyei

'Train together, stay together.' Het klinkt misschien een beetje suf, maar het is absoluut waar! Samen sporten met je lovah brengt talloze voordelen met zich mee. Ik zet er vandaag 9 op een rijtje! 

1. Je hebt áltijd iemand bij je om te sporten

Soms kan het best vervelend zijn wanneer je op zoek moet gaan naar de juiste persoon die je kan helpen met sporten. Wanneer je jouw vriendje of vriendinnetje meeneemt, is dit geen enkel probleem meer. Jullie hebben altijd iemand die er even bij gaat staan wanneer je indruk wilt maken met je shoulder press.

2. Zweten is geen enkel probleem meer

Wanneer jij iedere keer zo nat als een otter thuis komt na het sporten, voelt het misschien wat vervelend om je liefje een kus te geven. Maar wanneer jullie beiden staan te knallen in de gym, is er niets meer om je voor te schamen!

3. Cheat days zijn nu 2 keer zo leuk

Je dacht misschien dat het leuk was om samen te zweten in het krachthonk. Wacht maar totdat cheatday aangebroken is. Geloof me, wanneer je samen geniet van een moddervette burger is het nog veel beter dan alleen. Jullie hoeven je absoluut niet in te houden want binnen een paar dagen zijn jullie toch weer in de gym te vinden. Schranzen!

4. Je seksleven krijgt een dikke boost

Regelmatig sporten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en dit zorgt voor een enorme boost in je zelfvertrouwen. En zeg nou zelf, de seks is toch véél beter wanneer je jezelf nergens voor hoeft te schamen? Daarnaast is het niet verkeerd wanneer jullie uithoudingsvermogen met de week beter wordt. Kom maar door met die extra work-out! (Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar eten dat zorgt voor een denderende slaapkamersessie, dan verwijs ik je graag door naar deze post.)

5. Er is geen gezeur over je routine

Wanneer je vriend of vriendin niets begrijpt van je fitte lifestyle kan het best vervelend zijn om hem/haar steeds te moeten vertellen dat je zondagmorgen toch écht in de gym verwacht wordt. Wanneer je lover zich net zo lief in de gym bevindt in het weekend, kunnen jullie beiden vroeg uit bed springen zonder dat er iemand teleurgesteld achter blijft.

6. Je hoeft nooit meer na te denken over een cadeautje

Wanneer je een hobby deelt, is het kopen van cadeautjes een stuk gemakkelijker. Bidons, yoga matten, een set dumbells of een nieuwe sport outfit. Extra leuk is dat je het zelf misschien ook wel goed kunt gebruiken!

7. Je hebt altijd iemand om je van de bank af te schoppen

Soms heb je van die dagen waarop het lijkt alsof je volledig vastgeplakt zit aan je bed. Zelfs naar de WC gaan is al te veel moeite. Op die dagen is het éxtra fijn wanneer je partner je zo nu en dan even van bed af komt schoppen. Hoewel je er in het begin liever niets van wilt horen, zul je trots zijn dat je toch bent gaan sporten!

8. Massages all day long

Dit is misschien nog wel de beste reden van allemaal. Spierpijn is helaas part of the deal wanneer je regelmatig in de sportschool staat. Gelukkig begrijpt jouw sportieve lover dat maar al te goed. Jullie staan altijd weer klaar om elkaar een heerlijke massage te geven na een dag met dramatische spierpijn.

9. Er wordt veel meer gelachen

Gezond eten en veel bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel gaat zitten. Dus regelmatig samen gaan sporten zal er voor zorgen dat al het gekibbel ruimte maakt voor meer lachbuien. Daarnaast zitten jullie ook beide vol met energie dus kunnen jullie altijd iets leuks gaan doen samen. No more excuses! 

More than enough reason om je liefje van de bank af te trekken, of niet! Train jij al samen met je bf/gf?