All vegan Buddha bowl

Diner door fitgirlcode

Ja, ik zie je denken. Frederique, een Buddha bowl..? Wat is dat? Nou, dat is eigenlijk een bowl vol lekkers. Het Buddha aspect refereert naar de bolle buik van de beste man. Je kunt je bowl net zo bol, uh, vol, maken als zijn ronde buik. Ik vind het echt heerlijk eten uit zo’n bak. Eigenlijk eet ik het liefst al mijn maaltijden uit bakjes, schalen en diepe borden. Heb jij dat nu ook? Nou, probeer dit dan eens! Uiteraard is hij geheel vegan en dus helemaal diervriendelijk. Ben je benieuwd hoe ik mijn Buddha bowl het liefste maak? Lees dan mee! 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)

  • Quinoa:

- 200 gram quinoa (afgespoeld)

- 400 ml water

  • Geroosterde kikkererwten:

- 1 blik kikkererwten (uitgelekt)

- 1 theelepel zout

- 1 theelepel paprikapoeder

- 1 theelepel oregano

- 1 theelepel chilipoeder

  • Rode paprika saus:

- 1 rode paprika (in reepjes)

- 1 scheut citroensap

- ½ theelepel zout

- 1 theelepel peper

- 1 theelepel paprikapoeder

- 1 theelepel kurkurma

  • ¼ courgette (in julienne reepjes)
  • 1 avocado (gehalveerd en in reepjes)
  • zwarte sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

  1. Eigenlijk is het heel simpel. Kook de quinoa in zo’n 15 minuten gaar, en laat het zonder vuur vervolgens nagaren in de afgesloten pan.
  2. De geroosterde kikkererwten kun je maken in de airfryer, zoals ik het deed, maar ook in de oven. Verwarm de oven voor op 160/180 graden Celsius. Meng alle ingrediënten in een kom en voeg, indien gewenst, een beetje olie toe voor extra crispy geroosterde kikkererwten. Bak het af in zo’n 15 minuten tot het mooi geroosterd is.
  3. Start ondertussen met de rode paprika saus. Gebruik een blender of een keukenmachine en mix alle ingrediënten tot een gladde, rode saus.
  4. En dan is het alweer tijd om de bowls op te gaan maken. Verdeel de quinoa over de twee bakjes, serveer er bovenop de geroosterde kikkererwten, de reepjes courgette en een halve avocado. Maak het geheel af met wat scheutjes van de rode paprika saus (note: het is best pittig, dus wees voorzichtig, hihi) en strooi wat zwarte sesam zaadjes over de bowls. Klaar is Kees.

Een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag, op de bank of gewoon aan tafel. Ben jij een fan van bowls zoals deze?  

Ik vind het leuk als je jouw Buddha bowl, of hij nu vegan is of niet, met me deelt onder de hashtag #FITGIRLCODE of tag mij op Instagram @fablefrique. Zien we elkaar daar of op mijn blog FAB le Frique!