Salade met gerookte kipfilet en mango

Diner door nathalie

Ik sta altijd met veel plezier in de keuken om de heerlijkste gerechten in elkaar te flansen! Toch is het af en toe best fijn om weer eens bij mams aan te kunnen schuiven. Niet alleen omdat het zo heerlijk makkelijk is, maar zeker ook omdat zij altijd de lekkerste gerechten voor zet en direct zorgt voor nieuwe inspiratie. Bijvoorbeeld deze salade met gerookte kipfilet en mango, die ik maar wat graag met jullie deel!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 selderijstengels
  • 2 lente-uitjes
  • 200 gram ijsbergsla
  • 1 mango
  • 25 gram walnoten
  • 50 ml yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes, de selderij en lente-ui in stukjes.
  2. Was de sla en scheur in stukken.
  3. Maak de mango schoon en snijd deze in blokjes.
  4. Verdeel de sla over de borden. Verdeel hierover de selderij, de helft van de lente-ui, de gerookte kipfilet en de mango.
  5. Meng de yoghurt, mosterd en citroensap. Verdeel de dressing over de salade.
  6. Strooi tot slot de overgebleven lente-ui en verkruimel de walnoten over de salade.

Serveer bij de salade bijvoorbeeld zoete aardappelfriet of brood en je hebt een volwaardige maaltijd.

Eet smakelijk! Ps. Bedankt m’n moeder maar!

Ik vind het leuk als je jouw creatie deelt met de hashtag #FITGIRLCODE of tag mij op Instagram @Nathalie2605.