Hoe kom je van sportschoolangst af?

Fit & Training door Lien

Sportschoolangst. Misschien heb je er wel eens van gehoord of het ervaren. Bang om te zweten, iets er ongemakkelijk uit te laten zien of bekenden tegen te komen. Oftewel: een angst voor wat anderen van je vinden. Heb je hier wel eens last van? No worries. Er bestaan handige tools die je helpen om je er overheen te zetten. Zo werk je aan je fitness goals én je confidence. Win-win.

Sportschoolangst

Het kan zijn dat je niet altijd zin hebt om naar de sportschool te gaan. Toch kan de reden voor het overslaan van een bezoekje aan de gym dus ook aan iets anders liggen: een zekere sportschoolangst. Vervelend, want zoiets kan jou enorm in de weg staan om je doelen te behalen. Het laat je minder genieten van je work-out en haalt je uit je focus. Gelukkig is het iets waar je overheen kunt stappen. Hieronder beschrijven we drie manieren die helpen. Kies de tool die voor jou het fijnst is en probeer het uit!

Hoe kom je van sportschoolangst af?

1.      Start eenvoudig

Begin met een iets wat je al vaker hebt gedaan of in ieder geval niet compleet nieuw voor je is. Zo kun je alvast een beetje wennen en opstarten – en zul je zien dat je die angst van je af laat glijden. Ga een stukje rennen op de loopband en gebruik dat moment om te observeren wat anderen doen op alle apparaten.

2.     Muziek

Als je behoefte hebt om je wat meer af te sluiten, dan helpt muziek. Zo ga je gegarandeerd helemaal in je eigen cocoon en ontstaat er nog meer ruimte voor een dedicated focus. Neem oortjes mee en sluit ze aan op je telefoon. Naast muziek zou je ook voor een podcast kunnen kiezen. Tip: gebruik draadloze oortjes, deze zitten je niet in de weg tijdens je oefeningen.

3.     Maak een plan

Van tevoren een overzicht maken geeft je een zeker gevoel wanneer je de sportschool binnen stapt. Je weet wat je gaat doen. Zo voorkom je dat je verdwaalt tussen alle apparaten en de angst opspeelt. Dus: maak een schema. Schrijf het bijvoorbeeld in je telefoon als je het lastig vindt om te onthouden. Zo heb je het lijstje bij je en een fijne basis om op terug te vallen tijdens je work-out.

Tijd om die angst aan te pakken en je vol goede moed op je work-out te storten. Good luck!

Ook interessant: trucjes om je motivatie te boosten