Sporten in de middag? Dit zijn de voordelen

Fit & Training door Lien

Terwijl sommige sportliefhebbers het liefst vroeg uit de veren gaan voor een ochtendrun en anderen 's avonds de gym bezoeken, brengt juist de middag fijne voordelen met zich mee.

Voordelen van 's middags sporten

No worries: als het voor jou beter uitkomt om 's avonds te sporten, dan is dat natuurlijk ook supergezond. Misschien heb je 's middags geen tijd of vind je na het eten gewoon fijner. Uiteindelijk draait het om wat voor jou werkt. Sporten in de middag is niet per se beter dan op andere tijdstippen, maar er zijn wel een paar handige voordelen:

Geen tijdsverlies

Het is fijn om 's avonds te sporten, maar er komt wel eens iets tussen: je wordt uitgenodigd voor een leuk avondje uit en dan sla je toch je sportroutine over. Als je 's middags sport heb je die zorgen niet. Je kunt in de avond genieten van je vrije tijd zonder je schuldig te voelen over het skippen van een workout.

Zzz...

Wanneer je 's avonds traint kan alle energie die vrijkomt je slaap verstoren. Hoewel sporten je vermoeid maakt, zijn vlak daarna je hersenen nog steeds druk bezig. Tel dat op bij die energieboost en inslapen wordt een lastige taak. Sport je in de middag? Dan ben je 's avonds lekker moe, terwijl de energie van het sporten al wat is afgezakt.

Lichter gevoel

Ken je dat opgeblazen gevoel na een grote maaltijd? Dat kan sporten lastig maken. Maar als je 's middags traint, heb je minder last van een volle maag. Dit omdat de lunch meestal lichter is dan het avondeten.

Meer lezen: Verassende activiteiten die tellen als workout

Sterker worden

Voor de fanatieke krachtsporters: tussen 14:00 en 18:00 uur ben je op je sterkst. Tijdens deze uren maakt je lichaam hormonen aan die goed zijn voor spiergroei, zoals testosteron. Dit geldt ook voor vrouwen. Dus: als je spieren wilt kweken is de middag het perfecte moment om een bezoekje aan de de sportschool te brengen.