Verassende activiteiten die tellen als workout

Fit & Training door Lien

Misschien dat je onbewust al een hele hoop gezonde gewoontes in je leven toepast. Om te sporten hoef je namelijk niet per se te zwoegen in de gym. Al helemaal goed nieuws voor als je een goed excuus zoekt om je volgende sportschoolbezoekje te skippen. Vervang ‘m simpelweg met één van de gewoontes hieronder.

Alledaagse dingen als workout

Van onderstaande activiteiten zou je niet verwachten dat het als workouts tellen, en toch is het zo. Nou ja, of het écht sporten is, dat hangt natuurlijk van de mate van inspanning af. Maar goed, ze brengen je in ieder geval weer een stapje dichterbij het behalen van je fitnessdoelen.

Shoppen

Als je nog op zoek was naar een leuke cardio workout, zoek dan niet langer! Met shoppen train je je spieren en verbrand je best veel calorieën. Je loopt heel wat af, draagt zware tassen en het maakt endorfines vrij. Al kan dat laatste ook komen doordat je een nieuw pareltje hebt gescoord.

Wandelen

Om nog even in de wandelsferen te blijven: je dagelijkse 80.000 stappen behalen is absoluut een workout! Daarnaast kent het talloze gezondheidsvoordelen. Het is goed voor je hart, bloedvaten, longen, hersenen, nachtrust en ga zo maar door. Genoeg redenen om een wandeldate in te plannen of je hond extra lang uit te laten.

Meer lezen: Is sporten goed voor je geheugen?

Fietsen

Nog eentje om vaker te doen. En nee, je hoeft heus geen getrainde wielrenner te zijn om de voordelen van fietsen te ervaren. Zonder dat je je spieren en gewrichten te veel belast, train je je conditie en versterk je je spieren. Als je drie keer per week op redelijk tempo een tochtje maakt, train je je lichaam om vet als brandstof te gebruiken.