Bovenbenen trainen met deze workouts

Fit & Training door Lien

Je benen trainen is niet alleen gunstig voor geweldige bilspieren, maar ook voor je algehele gezondheid en kracht. Dus, vergeet die beenoefeningen niet!

Benen trainen met deze oefeningen

Serieuze beenoefeningen zijn onmisbaar in je trainingsprogramma. Waarom zijn ze zo belangrijk? Simpelweg omdat ze grote spiergroepen aanpakken, zoals je billen, en dat heeft veel voordelen. Het verbrandt veel calorieën, boost je krachtniveau en verbetert je stabiliteit. En wist je dat veel van deze oefeningen niet alleen je benen aanpakken? Ze versterken namelijk ook nog eens je buikspieren en balans. Overgehaald? Lees dan hieronder wat de beste beenoefeningen zijn.

Good mornings

Plaats een halterstang zonder gewichten op je schouders en duw je schouderbladen naar achteren. Span je core aan, houd je rug recht en buig vervolgens bij je heupen om je bovenlichaam in een rechte lijn naar voren te laten bewegen. Maak een korte pauze bij een hoek van 90 graden en kom dan weer omhoog.

Walking lunges

Walking lunges zijn de perfecte oefening om gespierde en strakke benen en billen te krijgen. Hiermee train je je complete onderlichaam. Ze zijn net iets intensiever dan gewone lunges en eenvoudig zwaarder te maken met kettlebells. In plaats van op één plek te blijven staan, zet je nu stappen. Deze uitdagende workout mag zeker niet ontbreken in je beentrainingsschema.

Pistol squat

De pistol squat is een oefening die je stabiliteit en heupmobiliteit verbetert. Evenwicht is hierbij essentieel. Plaats je voeten dicht bij elkaar en til één been op. Buig door je knie van het standbeen terwijl je naar beneden zakt in een squat, houd je rug recht en het opgetilde been in de lucht. Duw jezelf omhoog door je hakken en keer terug naar de startpositie.

Bulgarian split squats

Met de Bulgarian split squat richt je je op het voorste deel van je benen met een grote bewegingsvrijheid, ideaal voor een betere balans en sterkere bovenbenen. Pak eventueel dumbbells vast, plaats je linkervoet op een bankje en zet je rechterbeen ongeveer een meter voor het bankje. Zak met een rechte rug in een diepe lunge, zodat je knie bijna de grond raakt. Duw jezelf omhoog met je voorste voet.

Single leg curls

De single leg curl is een fitnessoefening die zich richt op je hamstrings en je kniegewrichten versterkt. Ga op je buik liggen op de leg curl machine, plaats je hielen tegen het laagste paneel en het kussen tegen je dijen. Til het paneel omhoog met één been door je knie te buigen, laat het langzaam zakken en herhaal dit voor het andere been.

Meer lezen: Verassende activiteiten die tellen als een workout

Calve raises

Een uitdaging voor je kuiten. Hoewel spierpijn bij deze workout haast onvermijdelijk is, is het toch van cruciaal belang om ook je kuiten mee te nemen in je beentraining. Probeer eens om tijdens calve raises de bovenste positie 5 seconden vast te houden, 5 seconden te laten zakken en de onderste positie 5 seconden vast te houden. Bereid je voor op een intensieve workout!

Kies een paar van deze oefeningen, stel je eigen routine samen en bereik je fitness goals.