Meer water drinken met deze tips

Body & Health door Lien

Heb je moeite met het op peil houden van je vochtinname? Met behulp van de volgende tips wordt het een stuk makkelijker om meer water te drinken.

Meer water drinken

Deze suggesties helpen je om gedurende de dag goed gehydrateerd te blijven.

Zorg dat een fles of glas altijd binnen handbereik is

Als je veel tijd aan een bureau doorbrengt, is het handig om een gevulde fles of een glas water binnen handbereik te hebben. Je zult merken dat je er onbewust regelmatig naar grijpt. Zo kost het je weinig moeite om voldoende te drinken en blijf je dus goed gehydrateerd.

Houd een doel in gedachten

Door een persoonlijk doel voor ogen te hebben, motiveer je jezelf om dat te bereiken en ga je bewuster om met je waterbehoefte. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je iedere dag 2 liter water drinkt. Dat staat gelijk aan ongeveer acht tot tien glazen.

Pas je inname aan op je omstandigheden

Over het algemeen wordt er geadviseerd om anderhalf tot twee liter per dag te drinken, maar er zijn dagen waarop je meer beweegt of extra vocht verliest, bijvoorbeeld wanneer je sport. Op zulke dagen is het belangrijk om extra water te drinken, bovenop die twee liter.

Voeg smaak toe aan je water

Water heeft een neutrale smaak en dat motiveert natuurlijk niet om er veel van te drinken. Gelukkig is daar een oplossing voor. Voeg wat stukjes vers fruit en kruiden toe om water smaak te geven, zoals citroen of munt. Met smaakmakers kun je eindeloos variëren.

Wissel af met andere dranken

Als je even geen zin hebt in water, zijn er gelukkig andere dranken die je kunt kiezen om te blijven hydrateren. Thee is ook een uitstekende keuze en geeft je de mogelijkheid af te wisselen tussen verschillende smaken. Probeer niet te veel koffie te drinken, dit drijft namelijk vocht af.

Meer lezen: Metabolisme versnellen: zo doe je dat

Houd een goede balans aan

Het is belangrijk om voldoende water te drinken, maar overdrijf niet. Hoewel het zeldzaam is, bestaat er zoiets als te veel water drinken, wat kan leiden tot watervergiftiging. Dit kan symptomen veroorzaken zoals misselijkheid en hoofdpijn. Luister naar je lichaam en stop met drinken als je je goed gehydrateerd voelt.