Zo krijg je meer energie

Body & Health door Lien

Je energielevel een boost geven vergt helemaal niet veel inspanning. Sterker nog, het is supersimpel! Ben je niet vooruit te branden? Deze tips helpen je om weer energie te krijgen.  

Meer energie krijgen

Had je een zware nacht of was de koffie op? No worries, we got you. Er bestaan genoeg manieren om jezelf van wat kracht te voorzien. Van gezonde voeding tot frisse buitenlucht: dit gaat je zeker helpen.

Gezonde voeding

Voor de hand liggend, maar wat je eet heeft veel invloed op hoe je je voelt. Geraffineerde suikers zijn een absolute dooddoener voor je fitte gevoel. Kan je wel een oppepper gebruiken? Laat die dan vooral staan! En waar je dan wel voor moet kiezen? Groente, fruit, volkoren granen en gezonde vetten redden je uit de brand.

Bewegen

Als je je futloos voelt, is sporten het laatste waar je zin in hebt. Extra knap als je het op zo’n moment toch kunt opbrengen om dit te gaan doen. Beweging is een snelle en effectieve manier om jezelf van wat frisse energie te voorzien - al is het maar een rondje wandelen.

Ritme

Rust en regelmaat. Het klinkt slaapverwekkend, maar het effect is het tegenovergestelde. Je energieniveau gaat door het dak wanneer je een vast ritme aanhoudt. Op dezelfde tijdstippen gaan slapen doet al wonderen, evenals vaste momenten om te eten en iedere dag bewegen.

Meer lezen: Is sporten goed voor je geheugen?

Ga naar buiten

Met het wisselvallige weer is het niet altijd even uitnodigend om naar buiten te gaan. Toch is het de moeite waard: frisse lucht doet je goed. Schijnt het zonnetje ook nog eens, dan is dat mooi meegenomen! Zo neem je nog wat extra vitamine D op.