Cardio work-outs voor thuis

Fit & Training door Lien

Geen zin om naar de gym te gaan, maar toch even trainen? Dat kan natuurlijk gewoon thuis. Zo hoef je niet de deur uit, maar werk je wel aan je fitness goals. Doe hieronder inspiratie op voor simpele cardio work-outs om thuis uit te voeren. Van schaatssprongen tot mountain climber: met deze oefeningen behaal je je dagelijke dosis beweging.

Cardio work-outs voor thuis

Je kunt sporten zo chill maken als je het zelf wilt. Als het buiten regent is het volkomen logisch dat je niet zo’n zin hebt om daar doorheen te gaan. Een work-out thuis doen is voor de verandering ook wel eens fijn. We zetten hieronder een aantal oefeningen voor je op een rij.

1: schaatssprongen

Deze oefening is ideaal voor als je je benen wilt trainen. Hoe het werkt: buig je been licht en til je andere voet vervolgens van de grond. Zet dan opzij af en houd deze positie een seconde vast. Spring dan over naar je andere been en herhaal dit zo vaak als je wilt. Gewoon, schaatssprongen zonder echt te schaatsen. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar je traint je beenspieren er enorm mee.

2: mountain climber

Om aan een sterke core te werken is deze oefening bijzonder effectief. Je start in een plankhouding en zorgt ervoor dat je schouders in lijn zijn met je polsen. Dan duw je je knie naar je borst en zet je ‘m terug in de plank. Vervolgens doe je dit met je andere knie. Dan wissel je weer terug, enzovoort. Na een tijdje voelt het bij deze oefening alsof je echt een berg beklimt, dus extra knap als je ‘m lang kunt volhouden of in een hoog tempo weet uit te voeren.

3: twist jump

Ken jij deze taille-oefening al? De naam zegt al een beetje waar het om draait: je maakt een ‘twist’. Om te beginnen zet  je je voeten naast elkaar en wijs je met je tenen naar de andere kant. Strek je armen uit in precies de tegenovergestelde richting. Spring dan omhoog en draai in die sprong je voeten en armen de andere kant op. Door tegelijkertijd je buikspieren aan te spannen werk je nog meer aan je waist.

Ook interessant: zo zorg je voor meer ontspanning na het sporten