Zo verzorg je je hoofdhuid beter

Body & Health door Lien

Je haar met liefde verzorgen is natuurlijk een topprioriteit. Een kast vol verzorgingsproducten en allerlei haartools beloven ons shiny, volle lokken. Iets wat veel invloed heeft op het uiterlijk en de gezondheid van je haar, is hoe je je hoofdhuid verzorgt. Je kunt hiermee zowel schade aanrichten of juist het haar ondersteunen. Je kunt er veel invloed op uitoefenen tijdens het wassen van je haar. Lees hieronder hoe je dat doet.

Manier van haar wassen

Je haar wassen is een belangrijk onderdeel van je verzorgingsroutine. Misschien heb je zelfs wel een heel schema en was je je haar het liefst op vaste dagen vanwege de gelegenheid die je die volgende dag gepland hebt staan. Het laatste wat je wilt is je haar verkeerd behandelen. En laat dat nou vaak gebeuren tijdens het wassen. De manier waarop, hoeveelheid en producten kunnen enorm veel invloed hebben op hoe gezond je hoofdhuid is. Dus, het is de hoogste tijd om dat wassen eens goed onder de loep te nemen. Zo voorkom je pluis, gespleten punten en een geïrriteerde of vette huid. In plaats daarvan maak je plaats voor glanzende lokken met kracht en gezonde puntjes. Misschien dat je die ene hittestylingtool dan toch ineens niet meer nodig blijkt hebben. Lees hieronder welke foutjes je zoal wilt vermijden tijdens je haarverzorgingsmomentje.

Foutjes om te vermijden

Je haar iedere dag wassen is allesbehalve goed voor je lokken. Door vet haar denk je dat het vaker gewassen moet worden, maar niets is minder waar. Juist als je dit te vaak doet wordt je hoofdhuid en dus ook je haar sneller vet. Probeer daarom af te bouwen en het te minimaliseren naar twee keer in de week. Als je snel last hebt van een vettere huid, kun je droogshampoo gebruiken of je haar omhoog dragen in een elastiekje. Zo kom je wat makkelijker door die eerste fase heen. Daarna is je haar aan deze nieuwe routine gewend geraakt en zal die vetheid weer verminderen. Een andere belangrijke: masseer shampoo vooral in op je haar en niet te veel op je huid zelf. Doe je dit erg grondig op je huid, dan stimuleer je de aanmaak van talg te veel. Hierdoor kan je haar weer sneller vet worden en dat wil je natuurlijk niet. Dus zoveel mogelijk op je haar blijven is het best. Inmasseren is wel belangrijk, anders kan het product z’n werk niet goed doen. Verder is het ’t best om een shampoo te kiezen die bij jouw haartype past.

Ook interessant: cardio work-outs voor thuis