Makkelijk en snel: zelf een bodyscrub maken

Body & Health door Lien

Je kunt een bodyscrub kopen, maar waarom zou je ‘m niet zelf maken? Zo weet je precies welke ingrediënten erin zitten en vermijd je schadelijke en irriterende stofjes. Een scrub maken is zo gepiept. We leggen je hieronder uit hoe je het precies doet.

Bodyscrub maken

Een perfecte aanvulling op je selfcare momentjes: een bodyscrub. Zo verwijder je alle dode huidcellen van je huid en voelt ie weer zijdezacht aan. Een fijne manier om te ontspannen plus een geëxfolieerde huid, win-win. Dus, hoe maak je zo’n scrub precies? We leggen het voor je uit.

Bodyscrub maken

Om te beginnen heb je dit nodig:

-       Een lepel

-       Een kom

-       Een maatlepel of -cup

-       Een afgesloten bakje

Voor het laatste zou je bijvoorbeeld een leeg bakje van een oude scrub kunnen gebruiken. Spoel deze om en je kunt het nieuwe goedje erin bewaren.

Dan de ingrediënten voor de scrub zelf:

-       Twee theezakjes groene thee

-       Heet water

-       Bruine suiker

-       Gesmolten kokosolie

Dit is hoe het werkt:

Voeg de theezakjes aan het hete water toe en laat het even trekken. Laat het water afkoelen en voeg ondertussen de bruine suiker aan de kom toe, samen met de kokosolie. Meng deze twee goed. Wanneer de thee is afgekoeld, voeg je het toe aan de suikermix. Zorg er wel voor dat het water echt koud is geworden, anders lost de suiker op. Is het geheel kruimelig? Voeg dan meer kokosolie toe. Is het juist te waterig? Dan helpt het toevoegen van extra suiker. Eenmaal tevreden met de substantie giet je het geheel in het bakje. Sluit deze af en je kunt ‘m tot ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Ook interessant: cardio work-outs voor thuis