Schurende dijen in de zomer? Met deze tips is dat voorbij

Body & Health door Chloe

Het is weer tijd voor jurkjes en korte rokjes. Dat betekent helaas ook: schurende dijen. Voor je het ga je je er zo erg aan irriteren dat je erbij loopt als een soort pinguïn. Gelukkig is die tijd voorbij, want met deze tips heb jij nooit meer last van schurende dijen.

Crème tegen schurende dijen

Als er een wondermiddeltje bestaat tegen schurende dijen dan is het wel antischuurcrème. Dit smeer je aan de binnenkant van je bovenbenen en voilà, de irritatie is verdwenen. Deze crème is te koop in tubes, maar ook als stick. Zo kan je hem dus super makkelijk meenemen en gedurende de dag weer even opsmeren.

Fietsbroekje

Weet je nog dat twee jaar terug het fietsbroekje helemaal in was? Grote kans dus dat jij deze nog in je kast hebt liggen. En wist je dat deze ook ideaal is om onder een jurkje te dragen? Je hebt zo geen last meer van schurende dijen en nog een voordeel: je hoeft niet meer bang te zijn dat je jurk omhoog waait en je hele hebben en houwen te zien is.

Dijenbanden

Vind jij zo’n fietsbroekje iets te warm in de zomer? Dan is er nog een oplossing: dijenbanden. Deze brede banden doe je onder je jurk of rok op de plek waar ze het meeste schuren. Doordat je huid nu geen direct contact meer heeft zal je geen last meer hebben van schurende dijen. Ideaal dus.

Glijmiddel tegen schurende dijen

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar wat werkt dat werkt. Glijmiddel zorgt ervoor dat je dijen als het waren langs elkaar glijden in plaats van schuren. Daarbij is dit ook makkelijk om mee te nemen in je tas. Alleen even zorgen dat niemand het ziet.

Talkpoeder

Talkpoeder wordt natuurlijk voornamelijk gebruikt voor babybillen, maar werkt ook perfect voor jouw schurende bovenbenen. Omdat de poeder vocht absorbeert blijven je benen droog en gaan ze dus niet schuren.