Met deze tips kom jij vol energie de ochtend door

Body & Health door Chloe

Kom jij iedere ochtend met moeite je bed uit? Dan is de kans groot dat je niet zo’n ochtendmens bent. Je hebt 's ochtends veel minder energie dan 's middags. Helaas hebben we allemaal wel iets waar we vroeg voor ons bed uitmoeten. Met deze tips voel jij je voortaan een stuk energieker in de ochtend.

Ritme en regelmaat

Dit heb je je ouders vast wel eens horen zeggen, maar ritme en regelmaat is erg belangrijk om je de volgende dag uitgerust te voelen. Hoewel de één genoeg heeft aan zeven uurtjes slaap, heeft de ander er echt wel minimaal acht nodig. Kijk dus waar jij je het beste bij voelt. Ook is het belangrijk dat je op vaste tijdstippen gaat slapen en weer opstaat. Wanneer je een goed ritme hebt zal je soms zelfs voor je wekker wakker worden.

Wake-up lights

Ben jij iemand die ervan houdt om langzaam wakker te worden en blijf je graag snoozen? Dan is een wake-up light misschien wat voor jou. Hoe verleidelijk het ook is, snoozen zorgt er alleen maar voor dat je nog minder energie hebt wanneer je opstaat. Met een wake-up light wordt het licht langzaam feller en word je rustig wakker. Zo zal je ook minder behoefte hebben om te snoozen.

Ochtendwandeling

Nu het weer wat kouder wordt heb je hier misschien helemaal geen zin in, maar ’s ochtends direct naar buiten gaan zorgt voor een behoorlijke energie boost. En geloof ons, als je dit eenmaal in je morning routine hebt verwerkt kan je echt niet meer zonder. Al is het maar 10 minuten, een frisse neus buiten halen zal je echt goed doen.

Ontbijten voor een energie boost

Sla jij het ontbijt wel eens over? Oei, dat kan je maar beter niet doen. Een ontbijt zorgt er namelijk voor dat je brandstof hebt voor de rest van de dag en dus energie krijgt. Zorg dus voor een gezond ontbijt met veel koolhydraten en eiwitten.