5 gezondheidsvoordelen van avocado

Body & Health door Chloe

De avocado is zo’n vrucht dat bijna overal goed bij smaakt. Of je nou bij je ontbijt een avocadospread onder je eitje gebruikt of gek bent op een lekkere salade met avocado: het kan allemaal. Daarbij is deze vrucht ook nog eens heel gezond. Alle gezondheidsvoordelen van avocado vind je hier.

Avocado is goed voor je hart

Avocado kent meerdere gezondheidsvoordelen. Eén daarvan is dat het goed is voor je hart. Avocado bevat namelijk beta-sitosterol. Deze stof werkt cholesterolverlagend en is goed voor het cardiovasculaire systeem. Hierdoor wordt de kans op beroertes en hartziektes minder groot.

Een gezonde huid

Ben jij altijd druk in de weer met crèmes en andere huidverzorgende producten? Eet gewoon wat meer avocado. Door de vele vitamines en oliën blijft je huid jong en soepel. Ook hydrateert het je huid waardoor je een mooiere en glanzende huid krijgt.

Gewichtsverlies

Probeer jij van wat extra kilo’s af te komen. Ook dan is avocado een redder in nood. En dat ondanks dat het één van de meest vette fruitsoorten is. Dat komt omdat deze vetten hartstikke gezond zijn en zorgen voor een verzadigd gevoel. Hierdoor zal je dus minder snel naar een minder gezonde snack grijpen.

Stabiele bloedsuikerspiegel

Deze gezonde en essentiële vetten helpen ook om je bloedsuikerspiegel te reguleren. Dit verlaagt de kans op diabetes. En voor diabetespatiënten kan het ook heel goed zijn om regelmatig avocado te eten. Het stabiliseert namelijk de bloedsuikerspiegel.

Gezonde ogen

Ja, zelfs je ogen halen gezondheidsvoordelen uit avocado. Door de vitamine A en antioxidanten blijven je ogen gezond. Ze verlagen daarbij zelfs de kans op zichtverlies en staar.