Ben je vaak moe? Dit kan de oorzaak zijn

Body & Health door Chloe

We hebben allemaal wel eens zo’n dag dat we gewoon geen puf hebben. Op zich niets om je zorgen over te maken, maar als dit vaker gebeurt kan het wel een reden zijn om aan de bel te trekken. Ben jij regelmatig moe? Dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Wij zetten op een rijtje waardoor het kan komen.

Vaak heel erg moe

Wanneer je vaak moe bent, kan dit erg vervelend zijn. Vooral wanneer je overdag gewoon moet werken of studeren kan dit een probleem vormen. Extreme moeheid kan meerdere oorzaken hebben. Heb jij hier last van? Misschien herken je je dan wel in één van de onderstaande punten.

Te weinig slaap

Dit is natuurlijk nogal voor de hand liggend, maar als je niet genoeg slaap krijgt dan zal je ook snel moe zijn. Je hebt gemiddeld acht uur slaap nodig. Haal je dit niet? Dan hoef je daar niet meteen last van te krijgen, maar als dit langer aanhoudt kan dit natuurlijk wel voor problemen zorgen. Houd daarom dus bij hoeveel je slaapt en of dit voor jou ook genoeg is.

Energie tekort

Om goed te functioneren overdag heeft je lichaam energie nodig. Dit halen we voornamelijk uit onze voeding. Vooral koolhydraten en eiwitten zijn erg belangrijk om energiek de dag door te gaan. Let dus eens goed op je voeding. Eet je wel voldoende voedingsstoffen? Volkoren producten, fruit en groenten zijn essentieel om je fit te voelen.

Niet lekker in je fel

Extreme moeheid, komt vaak voor onder mensen met psychische klachten. Stress vreet enorm veel energie en ook bij een burn-out komt extreme vermoeidheid bijna altijd voor. Wacht bij deze klachten vooral niet tot het te laat is, maar trek op tijd aan de bel. Een bezoekje aan de huisarts kan nooit kwaad toch?

Slaapapneu

Slaapapneu houdt in dat je ’s nachts korte ademstops hebt. Hierdoor wordt je lichaam gewekt en dus je slaap onderbroken. Hierdoor kan zonder dat je het doorhebt een slaaptekort ontstaan. Door deze onderbrekingen, kom je bijna niet in een diepe slaap, waarin je lichaam zich weer oplaadt voor de volgende dag. Denk jij dat je hier wel eens last van kan hebben? Ga dan eens langs de huisarts. Dit is namelijk heel goed te behandelen.