Last van buikpijn na het eten? Dit kan de oorzaak zijn

Body & Health door Chloe

Heb jij regelmatig last van buikpijn na het eten? Dat kan heel vervelend zijn. Vooral als je net als wij gek zijn op lekker eten. Benieuwd hoe het kan dat jij last hebt van buikpijn? Hier vind je de meest voorkomende oorzaken.

Te snel eten

Heb jij vaak last van buikpijn na het eten? Dan kan het wel eens zo zijn dat je te snel eet. Als je snel eet krijg je namelijk ook veel lucht binnen en dit kan zorgen voor gasvorming. En ja, dat zorgt dus ook voor buikpijn. Probeer dus wat rustiger te eten en neem af en toe even een slokje water tussendoor. 

Pittig eten

Pittig eten: you love it or you hate it. Hoe dan ook, als jij regelmatig spicy eet, probeer dan eens te kijken of dit de momenten zijn dat je ook buikpijn krijgt. Pittig eten kan er namelijk voor zorgen dat je maag geïrriteerd raakt. Nou hoef je natuurlijk niet te stoppen met het eten van pittige gerechten. Een glas aloë vera sap doet namelijk wonderen.

Buikpijn na het eten door stress

Heb je op dit moment veel last van stress? Ook dat kan voor buikklachten zorgen. Dat is ook waarom veel mensen geen trek hebben wanneer ze zich niet goed voelen. Misschien is dit dus wel een teken van je lichaam dat je even wat rustiger aan moet doen.

Alcohol

Hou jij wel van een wijntje bij het eten? Dat snappen we helemaal, alleen je darmen worden er iets minder blij van. Ook dit kan namelijk zorgen voor gasvorming. Af en toe een wijntje moet natuurlijk kunnen, maar drink met mate.

Zuren

In producten zoals vruchtensap of bepaalde groentes zitten zuren. Deze zuren kunnen je maagwand aantasten en dus voor problemen zorgen. Hierdoor krijg je dus last van je maag en darmen wat de buikpijn veroorzaakt. Let dus op wat je eet om zo achter de oorzaak te komen.