Waarom een goede zonnebril zo belangrijk is

Body & Health door Chloe

Loop jij nog met een goedkope zonnebril die je bij een kledingwinkel of toeristenshop op vakantie hebt gekocht? Hartstikke leuk, maar niet zo goed voor je ogen. Een goede zonnebril is namelijk ontzettend belangrijk en wij vertellen je waarom.

Bescherming boven stijl

Natuurlijk wil je een bril die goed bij de vorm van je hoofd past en er ook nog eens leuk uitziet. Maar hoewel we geneigd zijn te kijken naar welke bril we mooi vinden, is het veel belangrijker hoe goed hij je ogen beschermt. 

Hoe schadelijk is zonlicht?

Zoals je waarschijnlijk wel weet bestaat zonlicht uit UV-straling. Dit is schadelijk en ook de reden dat je kan verbranden in de zomer. Maar niet alleen voor je huid, ook voor je ogen is dit schadelijk. Daarom is een goede zonnebril zo belangrijk. Het kan namelijk echt zorgen voor flinke schade en vervelende klachten. UV-straling kan zelfs tot ernstige oogziektes leiden zoals staar en blindheid. Oei.

Wat is een goede zonnebril?

Een goede bril beschikt over een UV-filter. Dit zorgt ervoor dat het scherpe licht je ogen niet raakt. De goedkope zonnebrillen van twee tientjes zullen niet zo’n filter hebben. Hiervoor moet je echt wat dieper in de buidel tasten. Maar hey, dat is het allemaal waard toch?

Een zonnebril is niet alleen voor de zomer

Niet alleen op zonnige dagen is een zonnebril nodig. Sneeuw kan namelijk net zo vervelend zijn voor je ogen. Dit komt omdat de zon weerkaatst op de sneeuw. Ook dit kan leiden tot pijn en verblinding. Daarom is ook in de winter een zonnebril geen overbodige luxe. En ga je op skivakantie? Investeer dan ook in een goede skibril die je ogen voldoende bescherming biedt.

Zonnebril kan rimpels voorkomen

Oké, helemaal voorkomen gaat natuurlijk niet. Uiteindelijk zullen we ze allemaal krijgen. Maar je kan met een zonnebril dit proces wel wat uitstellen. Wanneer je in de zon kijk zal je bewust of onbewust je ogen dichtknijpen. Hierdoor heb je een grotere kans op fronsrimpels. En die willen we natuurlijk voorlopig nog niet zien. Hup, naar de winkel dus.