Handige trucjes: sneller de deur uit in de ochtend

Lifestyle & Tips door Lien

Je kent het wel: je wekker gaat en je drukt toch nog even een keer op snooze. Het gevolg? Haasten en een enorme outfitcrisis. Herken je dit? Dan kunnen onderstaande tips zeker helpen.

Leg je kleding klaar

Door ’s avonds je outfit alvast klaar te leggen, voorkom je een hoop onrust. Nu hoef je niet meer ’s ochtends te piekeren over wat er nou in hemelsnaam bij dat ene topje past, en welke schoenen er dan goed bij staan. Tip: check ’s avonds het weerbericht. Zo voorkom je dat je in een te warme outfit rondloopt of niet bent voorbereid op een regenbui.

Organiseer per seizoen

Leg de kleding die je in dit seizoen draagt vooraan, en berg de andere kleding op. Zo heb je al gelijk wat meer overzicht en kun je makkelijker een outfitkeuze maken. Een bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook veel creatiever wordt in het stylen van je items: je maakt opeens combinaties waar je eerder nog niet aan had gedacht.

Opruimen doet wonderen

Om even in de trant van organiseren te blijven: het netjes houden van je kledingkast is het meest effectieve wat je kunt doen voor een korter outfit-uitzoek-moment. Een chaotische kledingkast is namelijk niet echt handig. Wanneer je alles in je kast hebt gepropt is de kans groot dat je dat ene item dat je in gedachten had maar niet kunt vinden. Dit zoeken kost een hoop tijd. Alles netjes opvouwen kan al voor een duidelijk overzicht zorgen. In één oogopslag zien wat er bij elkaar past en wat niet? Organiseer dan je kledingkast op kleur, dus van wit naar beige, van beige naar warme tinten, enzovoort. Het kost wat tijd om dit zo op te hangen, maar je toekomstige zelf gaat je dankbaar zijn. En: zo’n esthetisch kleurenpatroon staat ook nog eens prachtig.

Maak outfitfoto’s

Dit is echt de lifehack onder de lifehacks. Maak een foto van je outfit en bewaar ‘m in een handig mapje. Zo heb je altijd inspiratie bij de hand en herinner je je weer wat er bij elkaar past. Dit scheelt dus ook weer in het zoeken en matchen. Je kunt ook je vriendinnen om advies vragen voor inspiratie. Zij kijken met een andere blik naar jouw kleding en kunnen zomaar eens een totaal andere outfit bedenken.

Ook interessant: trucjes die restaurants gebruiken waardoor je meer uitgeeft

Een lege wasmand

Net op het moment dat je wel in één keer een outfitidee hebt, ligt dat ene topje nog nat in de wasmand. Zonder dat shirtje is de outfit niet meer mogelijk en moet je weer van vooraf aan beginnen. Zucht… Gelukkig kun je dit voorkomen door je was goed bij te houden.