3 Boob-boosting oefeningen

Workout door fitgirlcode

“Let’s workout, they said. It’ll be fun, they said.” Totdat je boobs langzaamaan verdwijnen, de zwaartekracht zijn werk gaat doen en jij je aanmeldt bij #teamsmallboobs. Ben jij een van die meiden die haar boobies of boobie-vorm verliest door het vele sporten? Niet getreurd! Er zijn manieren om je borsten er groter uit te laten zien en/of meer perky.

boobs

Je kunt natuurlijk extra-dubbel-vulling-padded-pushup BH’s scoren die het werk
voor je zullen doen, maar dit is niet je enige optie. Spiermassa ontwikkelen onder je borsten kan de look ervan sterk verbeteren. Houd wel in je achterhoofd dat deze oefeningen niet een A in een B of C cup gaan veranderen, maar het kan wel net dat natuurlijke push-up effect geven wat je mist. Verwacht geen wonderen, er is geen wetenschappelijk bewijs voor booblifting oefeningen, maar het is altijd het proberen waard!

De spieren achter het verhaal

Voordat we het gaan hebben over de oefeningen, is het goed om te weten welke spieren we aan het werk zullen zetten. Allereerst, wanneer we het hebben over de borst, hebben we het over de pectoralis. Hier zijn er eigenlijk twee van: een grote (major) en een kleine (minor). De pectoralis major is een dikke spier, gesitueerd op de borst onder onze boobs. Onder de pectoralis major ligt de pectoralis minor: een dunne, driehoekige spier. Bij sporten zoals bodybuilding worden de pectorale spieren meestal de “pecs” genoemd. Naast de pecs zullen we tijdens de oefeningen aan de schouders, rug en armen gaan werken. Niet slecht, hé.

Als je een Fit Girl bent, ben je waarschijnlijk al wel bekend met de volgende oefeningen, want deze worden vaak gedaan in de gym. Maar wist je al dat je borst je dankbaar zal zijn voor het regelmatig doen van deze oefeningen? Deze oefeningen versterken namelijk de spieren onder je boobs en in sommige gevallen helpt het om ze te verstevigen.

It’s all about them weights

Om te zorgen dat de oefeningen echt effect hebben, heb je gewicht nodig dat zwaar genoeg is. Zorg ervoor dat je maar maximaal 12 herhalingen kunt doen met het gewicht en niet meer. Je kunt dit zelf proberen: kies een bepaald gewicht en doe 10 herhalingen. Heb je het gevoel dat je er nog 10 kunt doen? Dan is het gewicht veel te licht! Pak een zwaarder gewicht. Heb je het gevoel dat je er nog een paar meer kunt doen, maar niet meer dan 2 of 3 herhalingen, dan is dit het juiste gewicht. Ben je al bij de achtste herhaling gestopt? Dan is het gewicht te zwaar, kies een wat lichter gewicht en probeer de zwaardere over een paar weken. Het is heel belangrijk om jezelf uit te dagen met zwaardere gewichten, maar zorg altijd ervoor dat het veilig is. Volg de instructies en onthoud: vorm is ALTIJD belangrijker dan snelheid.

Oefeningen

1 | Dumbbell bench press

Ga op je rug liggen op een bankje met je armen recht en in elke hand een dumbbell. Laat de dumbbells zakken tot ze bijna aan de zijkant van je borst komen, duw ze dan weer omhoog naar de startpositie. Dat is één herhaling.
Doe 10 herhalingen.

boobs

2 | Push up

Jep, de ouderwetse push up. Start op handen en knieën, je handpalmen iets wijder dan je schouders, je voeten dicht bij elkaar. Je lichaam moet een rechte lijn vormen van je hoofd tot je tenen. Zak naar beneden tot je borst bijna de grond raakt. Houd je bovenarmen langs je torso. Houd deze positie vast en duw jezelf weer op naar de startpositie. Als je geen gewone push up kunt doen, dan kun je deze oefening ook op de knieën doen in plaats van op je tenen.
Doe 10 herhalingen. 

boobs

 3 | Dumbell fly

Ga liggen op een plat bankje met een dumbbell in elke hand en laat deze op je dijen rusten. Breng de dumbbells omhoog alsof je ze uitstoot, maar houd ze boven vast. Dit is je startpositie. Laat je armen in een wijde boog naar de zijkant zakken, totdat je een stretch voelt in je borst. Het is hierbij wel belangrijk dat je je ellebogen licht gebogen houdt om te voorkomen dat er spanning komt op de biceps pees. Adem in tijdens dit gedeelte van de oefening. Houd in gedachten dat gedurende de hele oefening, de armen dezelfde vorm houden. Dit betekent dat er alleen beweging plaatsvindt in de schouders. Breng je armen terug naar de startpositie terwijl je je spieren aanspant en uit ademt.
Doe 10 herhalingen.

boobs

Probeer al deze oefeningen te doen zonder al te veel rust in de tussentijd. Je spieren moeten opnieuw gevuld worden met energie, maar als je ze te lang rust geeft zullen ze volledig hersteld zijn voordat je aan de volgende herhaling begint en zullen ze uiteindelijk niet groeien. Rust voor maximaal 60 tot 90 seconden.

We zijn heel benieuwd naar al je ervaringen met deze boobcercises! Houd ons op de hoogte in een reactie hieronder!