Brain food: Eten voor een beter brein

Fit & Training door robin-den-besten

Tijdens een flinke studeersessie of een lange dag op kantoor kun je soms wel even een oppepper gebruiken. Iets wat ervoor zorgt dat jij je meteen weer een stuk beter kunt concentreren. De meesten zullen kiezen voor koffie, maar wat nu als je ook iets kon eten om je concentratie te verbeteren en beter te kunnen denken? Ik zet een aantal stimulerende ‘brain foods’ voor je op een rij.

Blueberries

Blauwe bessen bevatten veel vezels, antioxidanten en vitamine C. Dit besje heeft enorm veel gezonde voordelen, en is ontzettend goed voor je brein. Door het te eten kun je je geheugen met wel 30 procent verbeteren!

Pure chocola

Chocola? Jazeker! In pure chocola zitten polyfenolen, een stofje dat de bloedcirculatie in je hersenen een boost geeft. Is dat even een goed excuus om chocola te eten!

Bonen

Zwarte, bruine, witte - het maakt niet uit. Bonen zorgen ervoor dat je hersencapaciteit verbetert, waardoor je dingen sneller kunt onthouden.

Bloemkool

Bloemkool brengt heel veel goeds voor je hersenen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat je iets beter kunt onthouden, dat je logische denkvermogen beter wordt en dat je sneller een beslissing kunt maken. Hak die knoop maar door!

Bruine rijst

Deze rijstsoort zorgt ervoor dat je hersencellen genoeg energie binnenkrijgen. Erg belangrijk dus voor een productieve dag!

Zalm

In zalm zit omega 3. Deze stof laat je hersenen beter werken en geeft je de power om informatie sneller te kunnen verwerken.

Walnoten

In noten zitten veel vetten - die sowieso goed zijn voor je lichaam. Maar walnoten doen nog iets extra’s voor je: je kunt er beter door leren, onthouden en ze laten je beter met je emoties om gaan.

Zoete aardappel

Deze heerlijke groente gebruiken we maar al te graag in de keuken. Maar wist je ook dat ie heel goed is voor je brein? Je hersencellen kunnen hierdoor makkelijker nieuwe verbindingen maken en worden beschermd tegen hersenschade.

Nu weet je wat je moet eten voordat je de volgende keer weer flink aan de bak gaat. Eet jij al vaak producten uit bovenstaand lijstje? Of ga je ze bewust meer eten nu je weet waar ze allemaal goed voor zijn? Ik ben benieuwd! Laat je me weten of het heeft geholpen?

Wil je nog meer tips voor een productieve dag? Lees dan dit artikel van Roos eens >