Chocolate Tasting #FITGIRLCODE HQ

Snack door fitgirlcode

Onze maandag begon gelijk goed. Na onze wekelijkse meeting met cijfers, brainstorms en andere zaken was het tijd voor iets LEKKERS: Chocolate tasting op #FITGIRLCODE HQ. Yes, kan gewoon! Aangezien we allemaal zo nu en dan toegeven aan onze chocoladeverslaving, hebben wij ons voor jullie Fit Girls opgeofferd om heel veel chocolade te proeven van drie verschillende soorten merken. De pakjes werden opengemaakt, de thee was gezet en wij waren er klaar voor.... 

The good people van Australian Homemade, Tony's Chocolonely en Ridiculously Good waren zo awesome om ons te voorzien van ontzettend veel chocolade die we met z'n twaalven konden proeven. En niet alleen heel lekker, de merken doen hun best om te zorgen voor de lekkerste biologische ingrediënten, en dat de werkomstandigheden goed zijn! De oeh's en aaah's vulden het kantoor terwijl we ons te goed deden aan al die choco goodness. Dit waren de kandidaten...

Ridiculously Good Rich Peanut & Date en Ridiculously Good Creamy Coconut

Ridiculously Good is een combinatie tussen een bonbon en de bekende candybar. Gemaakt van de beste rauwe chocolade uit Ecuador met heerlijke vullingen die komen van de meest pure en suikervrije ingrediënten. Alle ingrediënten zijn biologisch en fair trade verkregen. En dat olifantje is gewoon super awesome ;)

Tony’s Chocolonely Puur Amandel Zeezout en Tony’s Chocolonely Popcorn Discodip

Tony’s Chocolonely viert dit jaar zijn 10e verjaardag en dat vieren ze met deze Limited Edition feestrepen! Ingepakt als kadootjes, in de kleuren van alle Tony’s Chocolonely’s van alle afgelopen tien jaar. We like! Het is sowieso al een awesome merk omdat ze staan voor 100% slaafvrije chocolade. Go Tony!

Australian Snapper Milk Hazelnuts & Hazelnut Crisp en Australian Snapper Dark Caramel Seasalt & Almond Nougat

Deze chocoladerepen worden gemaakt met UTZ gecertificeerde chocolade. Dat betekent dat Australian een bijdrage levert aan betere leef- en werkomstandigheden voor de boeren op de plantages. Goed pluspunt! De verpakkingen zijn simpel, en zo mooi. Die hebben we goed kunnen gebruiken om mooie foto's te maken op ons kantoor ;)

 

HERE WE GO!

 

Australian Snapper Dark Caramel Seasalt & Almond Nougat: 8,5

Laura: Lekker donker en zeer verslavend.

Estrella: Ik heb deze van de week stiekem al getest en heb de reep toen in één keer helemaal opgegeten, oeps.

Anna: Voor een gezondere optie is dit echt next level chocolade. De verassing zit in het pure gedeelte.

Ridiculously Good Rich Peanut & Date: 7,5

Anna: Niet heel smelterig.

Kaneesha: Smaakt goed, is een beetje knapperig.

Vladana: Fijn dat de smaak niet heel overheersend is.

Tony’s Chocolonely popcorn discodip: 9,5

Shelley: Hier wil ik meer van!

Anna: Melkchocolade heeft voor mij het meest verslavende effect...

Dorien: Het smaakt naar van die chocolade met van die rice puffs erin, dit is duidelijk mijn favoriet tot nu toe.

Vladana: I’m in chocolate heaven!

Australian Snapper Milk Hazelnuts & Hazelnut Crisp: 9

Estrella: Deze is echt heel lekker, misschien vind ik het zelfs lekkerder dan de popcorn discodip van Tony, hele dikke choco.

Anna: Hmm…het smelt heerlijk op mijn tong en smaakt heel creamy. Oke, ik moet wegwezen.

Shelley: Niet alleen de hazelnoot, maar ook de kleine stukjes maken het heel knapperig.

Laura: Een race tussen de hazelnoot en de popcorn.

Dorien: Niet heel speciaal.

Tony’s Chocolonely puur amandel zeezout: 7,5

Vladana: Ik vind de melk variant met zeezout lekkerder!

Kaneesha: Niet echt bijzonder.

Laura: Zout overheerst, ik ben geen fan van zout in chocolade.

Ridiculously Good Creamy Coconut: 7

Laura: De textuur is fijn, lekker korrelig.

Dorien: Te veel kokos, je moet ervan houden.

Vladana: Dit is een gezonde versie van de Bounty.

choc2

 

De winnaars
Alledrie de merken zijn absoluut #FITGIRLCODE approved en zeker onze favoriete merken, laat dat duidelijk zijn! Maar als we twee favorieten zouden moeten kiezen, gaan we toch echt voor Tony’s Chocolonely Popcorn Discodip en Australian Snapper Milk Hazelnuts & Hazelnut Crisp. We waren super verrast door de aparte smaak van de popcorn en coole combo met de discodip! En de romigheid en kleine knapperige stukjes van de Milk Hazelnuts & Hazelnut Crisp was to die for!

We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd wat jullie Fit Girls van de bovenstaande repen vinden. Dus trek je sneakers aan, race naar de winkel en laat in de reacties hieronder weten welke jullie favoriet is. En mocht je in de buurt van ons kantoor zijn, we hebben nog wat repen liggen, dus je bent van harte welkom voor een kopje thee en stukje chocolade ;) Happy tasting!