Recept: courgetterolletjes met ricotta in tomatensaus

Food & Recipes door jules-pruijn

Courgette, de nieuwe vervanger voor ongeveer alles. Je kunt hem inzetten als pasta, , lekker grillen in plaats van je spinazie, onderdeel maken van je salade, en ga zo maar door. Wij zijn fan en eten steeds meer courgette. Ook als lasagne gebruiken we hem graag, en wij hebben een heerlijk recept voor je! Na dit heerlijke recept ben je 100% zeker overtuigd van courgette als vervanger van je lasagne. Trouwens…, dit recept is ook nog eens koolhydraatarm. Misschien mis je de pasta erin niet eens ;).

Hoe maak je deze courgette lasagne:

Dit recept is voor zes personen

Ingrediënten

3 grote courgettes (deze snijd je in de lengte zodat het dunne plakken worden)

1 groot ei

1 eetlepel olijfolie

5 gr basilicum (gesneden)

250 gr mozzarella (geraspt of kleingesneden)

250 gr ricotta

340 gr Italiaanse worst

340 gr tomatensaus (marinara)

2 tenen knoflook (geperst)

30 gr geraspte Parmezaanse kaas

Peper en zout

Vega tip; vervang het vlees voor vega vlees of extra groenten!

Bereiding:

  1. Leg op een bakplaat een paar vellen keukenpapier. Snijd de courgette in dunne (niet te dun, ze moeten niet scheuren als je ze oprolt) lange plakken en leg deze op het keukenpapier. Verspreid op beide kanten van elke plak 1/4e theelepel zout. Laat dit 15 minuten intrekken.
  2. Snijd de worst in kleine plakjes of blokjes (wat je zelf lekker vindt!) en verhit olijfolie in een grote pan. Doe hier de worst in en bak deze 3-5 minuten gaar.
  3. Doe de worst, ricotta, Parmezaanse kaas, ei, knoflook en basilicum in een bakje en mix dit goed door elkaar. Kruid de mix met peper en zout naar smaak.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Verspreid 250 gram tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en zet deze even aan de kant.
  6. Besmeer een plak courgette met 1 eetlepel van de ricotta mix. Sprenkel een beetje mozzarella over de plak (let op: maak de mozzarella niet op!). Rol de plak op en zet deze op zijn zijkant in de ovenschaal met tomatensaus. Herhaal dit bij elke plak courgette totdat de schaal vol zit of de courgette op is.
  7. Doe het overgebleven deel tomatensaus over de courgette en doe hier de rest van de mozzarella overheen.
  8. Bak de courgetterolletjes voor 20-25 minuten op 200 graden in de oven en serveer het uit zodra het klaar is!

Eet smakelijk! Sturen jullie ons een foto toe van je creatie?

*360 calorieën per portie