De kettlebell swing: zo voer je hem goed uit

Workout door Chloe

De kettlebell swing is een ontzettend populaire oefening. En dat is niet zo gek, want je traint er enorm veel spieren mee. Hij kan dan ook behoorlijk pittig zijn en het is belangrijk dat je hem goed uitvoert om blessures te voorkomen. Wil jij deze oefening toevoegen aan je trainingsschema? Wij vertellen je hoe je hem uitvoert.

Wat is de kettlebell swing?

De kettlebell swing is een fitness oefening waarmee je je hele lichaam gebruikt. Je schommelt de kettlebell van voor naar achter tussen je benen door terwijl je deze in je handen hebt. Je traint dus niet alleen je armen, maar ook je benen, billen, buikspieren en schouders. De uitvoering hiervan is cruciaal. Wanneer je dit niet goed doet heb je namelijk een kans op blessures en dat willen we natuurlijk niet.

Voordelen

Omdat je tijdens deze oefening zo veel spieren gebruikt heeft dit ontzettend veel voordelen. Zo krijg je een sterkere core en ook je andere spiergroepen zullen sterker worden. Een ander voordeel van deze oefening is dat je hartslag een stuk hoger zal zijn dan bij de gemiddelde fitness oefening. Je verbrandt dus ook nog eens extra calorieën en traint je uithoudingsvermogen.

Hoe doe je de kettlebell swing?

  1. Ga rechtop staan met je voeten net iets wijder dan je schouderbreedte.
  2. Houd een kettlebell vast met beide handen en zorg dat je je armen recht houdt.
  3. Buig je knieën, houd je rug recht en ga met je heupen naar achteren. Ondertussen schommel je de kettlebell tussen je benen door. 
  4. Wanneer de kettlebell weer naar voren schommelt gebruik je dit moment om omhoog te komen en laat je de kettlebell doorslingeren door de hoogte van je schouders.
  5. Zorg ervoor dat je heupen weer naar voren komen en span je buikspieren aan wanneer je omhoog komt.
  6. Herhaal dit nu meerdere keren.