De leukste vakantiebestemmingen voor vriendinnen

Lifestyle & Tips door roos-hijwegen

Goede Vrijdag, Pasen, en Koningsdag zijn net geweest. Hemelvaart, Pinksteren en de zomervakantie komen er ook allemaal nog aan. De komende tijd komen er zoveel lange weekenden en vakanties aan dat het 'ik wil weg' gevoel begint te kriebelen! Deze vakantiebestemmingen zijn perfect voor een reis met vriendinnen! 

Berlijn

Berlijn is snel te bereiken met het vliegtuig, je vliegt er maar 1,5 uur over. Loop door de stad en kom verschillende historische hoogtepunten tegen terwijl je de hipste winkels in duikt. 's Avonds komt Berlijn pas echt tot leven, de stad staat bekend om zijn uitgaansgelegenheden (dat soms dagen duurt, in plaats van een avond en nachtje). In mei en juni zijn vluchten ontzettend goedkoop en verblijf is ook niet duur. Berlijn is de perfect weekend getaway!

Malta

Hebben jij en je vriendinnen zin in zon, zee, feesten met wat culturele uitstapjes tussendoor? Dan moet je zeker eens kijken naar Malta! Vooral St. Julians is een populaire bestemming waar je alles uit je vakantie kunt halen. Je kunt er 's avonds feesten, 's ochtends bijkomen op het strand en later in de middag nog iets actiefs doen. Tip: Malta is prachtig onderwater, dus duiken is zeker aan te raden! In april kan Malta nog wel een beetje regenachtig zijn, maar buiten november en april valt er geen druppel! Als je zeker wilt zijn van goed weer, kun je vanaf mei een ticket boeken en een mooi hotel vinden.

Mallorca

Net als Malta biedt Mallorca alles! Je kunt er feesten, maar ook rust nemen op het strand of in de prachtige natuur van het land. Als je niet zo van het uitgaan bent, hoef je niet bang te zijn dat Mallorca alleen maar stappen is. Je kunt er heerlijk eten (tapas!) en de lekkerste drankjes proberen. Blijf 's avonds hangen op een van de vele terrasjes met een glaasje wijn en wat lekkere worstjes. Perfecte vakantie als je van afwisseling houdt! Wat Mallorca nog beter maakt? De prijzen van de tickets en het verblijf vallen hartstikke mee!

Kroatië

Kroatië is up and coming, en dat is niet voor niks! Kroatië heeft ontzettend veel te bieden. Het is er niet alleen goed weer om op een van de vele, mooie stranden neer te strijken. Je kunt ook wandelen door de bossen of rotsachtige gebieden. Kroatië is qua landschappen van alle markten thuis! Het is ook niet gek dat door het land verschillende natuurparken zijn, waarin jij je ogen uit kunt kijken. Door de eilandjes om Kroatië heen en de mooie baaien is dit ook een goede bestemming als je houdt van zeilen. Ben je op zoek naar een leuk nachtleven? In Kroatië kun je goedkoop heel leuk uitgaan! Wat mis je nog? Je kunt vliegen op Split of Dubrovnik, wat ook zeker steden zijn waar je een paar dagen kunt verblijven. Je kunt ook kijken om te verblijven in Istrië of Dalmatië.

Ik zie mezelf al lekker op het strand liggen en wijntjes drinken op het terras. Waar ga jij altijd heen met je vriendinnen? Laat het weten in de comments!

Wil jij op een city trip? We hebben de goedkoopste bestemmingen opgezocht! > 

Wil je meer van mij zien? Lees dan mijn artikelen of volg met op Instagram op @rooshijwegen!