Dit product volgens IJslands recept zit bomvol eiwitten

Food & Recipes door fitgirlcode

Aangezien ik ’s ochtends altijd nog maar voor zo’n 20 procent leef is ontbijt nu niet echt iets waar ik veel tijd aan besteed. Als ik überhaupt ontbijt, zegmaar. Gelukkig is een bakje yoghurt nog nét niet teveel gevraagd! Naturel of met een lekkere dosis fruit of havervlokken, kom maar door hoor… Als je een beetje op mij lijkt en alle 1000 soorten yoghurt en kwark in de super niet van elkaar kan onderscheiden, is het altijd chill als je een product hebt ontdekt waar je niet meer vanaf wilt. En dat product is bij deze ontdekt! Arla skyr, een yoghurt naar IJslands recept met nul procent vet en kei veel eiwitten (11 op de 100 gram ladies)… Lekkah!

Soms mag ik op kantoor schoenen testen, soms een nieuw crèmepje, en zo nu en dan mijn persoonlijke favoriet… Eten! Duh. Deze keer stond er een flinke bak yoghurt voor m’n neus, of ik even wilde proeven en een klein review’tje wilde schrijven. Yes, please. But first, voordat ik jullie ga verblijden met mijn persoonlijke smaak ervaringen, wat is Arla skyr nu eigenlijk?

Skyr, huh?

Skyr is een soort yoghurt die al zo’n duizend jaar lang op de ontbijttafels van de IJslanders pronkt! Het zuivelrecept is een eeuwenoude creatie van de eilanders zelf, en is eigenlijk puur natuur, zónder gekke poespas. Het leuke aan het product is dat de yoghurt rijk is aan eiwitten (11 op de 100 gram! Dat is 2,5 keer meer dan in normale yoghurt, en 1,5 keer meer dan in kwark!), maar wel helemaal honderd procent natuurlijk is! Er zijn dus geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen toegevoegd. En last but not least, dit vind ik persoonlijk erg fijn, het product bevat nul (!!!) procent vet! En daar worden alle Fit Girls happy van…

eiwitten

Hoe smaakt het dan, Tessel?

A lá, dan nu mijn favoriete deel, proeven! Ik heb zelf de skyr natural variant aan de test onderworpen. Je kan ook kiezen voor de smaken honing of framboos-cranberry, maar om de pure smaak te ontdekken leek het mij handiger om de voor de basic optie te gaan! Zelf heb ik vers rood fruit aan de yoghurt toegevoegd voor wat extra vitamientjes en een lekkere zomerse smaak. Zo gedaan (handig tijdens de gehaaste ochtend…), en super lekker!  Het eerste wat opvalt is de dikke textuur. De yoghurt is heel zacht, en gelukkig niet zo’n dun drapje! Ik hou zelf sowieso meer van stevigere yoghurt varianten, dus tot nu toe full score… De smaak is heel erg romig en zelfs ietwat zoet. Het leuke aan een natuurlijk zoetere yoghurt is natuurlijk dat je er ook wat zuurder/frisser fruit in kan mikken, zonder dat je het een zuurbommetje wordt! Een echte vullende knaller, zodat je de er de rest van de dag met volle kracht tegenaan kan gaan!

eiwitten

Hou jij nu zelf ook wel van een lekkere bak yoghurt, en wil je op een handige en vullende manier je dag beginnen! Probeer dan Arla skyr, en wie weet staat de IJslandse topper voortaan ook standaard op jouw boodschappenlijst! (verkrijgbaar in je lokale supermarkt).

Disclaimer, deze post is ontwikkeld in samenwerking met Arla skyr.