Ewout op pad: Ibis Breakfastclub

Fit & Training door ewout

Het is vrijdagavond 16 september. Ik zit nog na te zweten van mijn perfecte Instagram-vakantie op Ibiza als ik hals over kop op pad word gestuurd door Fitgirlcode. Niet wetende waar ik precies ‘ja’ op heb gezegd. Iets met Ibis breakfastclub, croissantjes en trampoline springen. Awesome! Mijn tas gepakt en met de vrouw achterop de fiets vetrek ik ’s avonds richting het Ibis hotel aan de Valkenburgerstraat in Amsterdam. Dat is welgeteld een fietstocht van 53 trappen. Weet iemand hoeveel verbrande calorieën dat precies zijn?

Chick-only event?!

Snel in-checken, aangezien we wat aan de late kant zijn(en dat kwam ècht niet door mij), en de spullen droppen op de kamer. Voor de geïnteresseerden: in mijn tas zit een tandenborstel, mijn sportkleren, handboeien en mijn favoriete schoenen. Ok, dat derde heb ik thuis laten liggen. We zijn natuurlijk wel te gast hè. Eenmaal beneden zit er al een grote groep hippe mensen braaf via een rietje komkommerdrap naar binnen te slurpen. Super healthy! Ik bestel een colaatje aan de bar.

Het valt me meteen op dat er alleen maar vrouwen zijn. Ok. En Jordi van FitDutchies is er ook. Maar die draagt leggings tijdens het sporten. Ik föhn mijn haar en houd van shoppen. Conclusie: alleen maar chicks. Het event wordt afgetrapt met een (interactieve)lezing van Goedele Leyssen. Ze geeft ons een kijkje in haar ideale ochtendritueel om de dag goed te beginnen. Ik heb geleerd dat ik niet door mijn linker neusgat kan ademhalen, dat je tong schrapen eigenlijk een soort detoxen is, je oren masseren best wel lekker is en je je bed ’s ochtends moet opmaken. Geef je je moeder ook meteen een goede start van de dag. Win-win situatie.

Van ochtendroutine naar trampoline

Phoe, ik ben redelijk gaar van alle ademhalingsoefeningen en zoek zo snel mogelijk mijn bedje op. Op mijn weg naar boven word ik een beetje misselijk. Ik weet niet of dit komt door het patroontje in het tapijt of door de gedachte hoe laat ik mijn wekker moet zetten. Om 07:00(!!) moet ik me alweer melden voor een workout van Jump4Joy. Aangezien Goedele iedere dag om 04:30 al naast haar bed staat, moet 07:00 mij ook wel lukken toch? En ja hoor. Na een flinke en diepe snurksessie sta ik de volgende ochtend met goede moed en met nog half dichtgeplakte ogen klaar in mijn hippe sportpakje. Shakie van de Juice Brothers naar binnen tikken en op naar de gym. Toevallig mijn home-gym, pal naast het Ibis Hotel. Ideaal.

Dit was eigenlijk het onderdeel waar ik het meest naar uit keek: de trampoline-workoouuutt! Na het zien van dat hyperactieve filmpje met geanimeerde paarden op Youtube ben ik wel benieuwd hoe ik het er zelf vanaf zou breng op zo’n strakgetrokken stukje doek. Ik ben een tikje motorisch gestoord met dit soort activiteiten en voelde me met de eerste sprongen als bambi die zich over spekglad ijs manoeuvreert. Ongemakkelijk dus. Na 10 minuten ben ik het doek de baas en knal ik bij iedere sprong bijna door het dak heen. Wiehaaa! Met deze workout spreek je voornamelijk je benen en billen aan. Misschien ook een stukje core. Leuk om een keertje te proberen, non?

#bordOPmaken

Met een rode kop en een klein zweetsnorretje plof ik mezelf neer op een zitzak. Denise Kortlever, culinair trend journalist en food fotograaf, verschijnt op het toneel om te vertellen over wat nou precies een goed ontbijt is. En vooral hoe je deze belangrijke maaltijd het beste de wondere wereld van Instagram in slingert. Ze zette ons meteen aan het werk en koppelde er een winactie aan: wie het mooiste zijn bord opmaakt wint haar boek vol met ontbijtjes. Inmiddels heb ik honger gekregen van al dat gepraat over eten en dat komt goed uit want er staat een super lekker ontbijt van Ibis op me te wachten. Alles vers en super goed verzorgd. Dikke plus punten!

Inmiddels is het 10:00, normaal zou ik nu pas in de gym staan, en is het tijd om de goede start van de dag af te sluiten met een natje en een groepsfoto. Uit-checken en hop weer op het fietsje naar huis. De rest van de dag heb ik met een zware kater, van het vroege opstaan, languit op de bank gelegen en Totally Spies gekeken met mijn rechterhand grabbelend in een zak HamKa’s chips. Thanks Ibis voor het super goed georganiseerde event! Ennuh, dat vroege opstaan is voor mij niet weggelegd.

Voor de visueel ingestelde mensen; Ibis Breakfastclub in beeld:

komkommer

Het komkommerdrapje. Goedele checkt even mijn Instagram.

goedele

Elleboog in je face van de buurvrouw.

ibis

Het patroontje waar ik een beetje misselijk van werd.

ibis breakfastclub

07:00. We lachen wel, maar diep van binnen huilen we.

trampoline workout

Yassssss!

denise kortlever
Spoedcursus ontbijten van Denise.

ibis breakfastclub

Wij hebben H-O-N-G-E-R.

ei

Kampioen bord opmaken. Heel kunstig opgegeten non?