Krijg je een platte kont van een kantoorbaan?

Fit & Training door michelle-den-elzen

Wekelijks ga je in de sportschool het lijstje glute excercises af: hip thrusts, glute bridges, squats, donkey kicks en ga zo maar door. Maar die kont wordt maar niet ronder. Misschien saboteer jij je eigen spiergroei wel doordeweeks op kantoor.

OFFICE ASS

Dit komt vast niet als een verrassing: als je vijf dagen in de week acht uur lang achter een computer zit, kan dit gevolgen hebben voor je houding en je booty. Hoe meer je zit, hoe slapper die bips kan worden. Waarom? Door te zitten worden je spieren slap en lui, omdat ze niks hoeven te doen. En dat ga je uiteindelijk zien. Daarnaast kan je ook last krijgen van je (onder)rug en nek en heb je meer kans op overgewicht, depressie en ziektes aan hart- en bloedvaten. Dus hup, ga van die bureaustoel af!

BOOTYLICIOUS

Wat je kan doen om een platte office ass te voorkomen, is hartstikke simpel. Probeer elk uur sowieso even vijf minuutjes te lopen. Ga even koffie halen voor iedereen, of haal beneden dat pakketje op dat is bezorgd. Ook je pauze is daar een goed moment voor: in plaats van lunchen aan je bureau of de (keuken)tafel, kun je net zo goed een rondje door te wijk wandelen.

Buiten werk om is het handig om oefeningen te doen die je bilspieren ten goede komen. Denk aan lunges, squats, hip thrusts en cable pull through. Het beste is om zo’n vier keer per week te trainen en hierbij te variëren tussen cardio en krachttraining.

Heb jij nog tips om meer in beweging te kunnen komen voor, tijdens en na kantooruren? Let us know!

Geen sportschoolabonnement, maar je wilt weg graag je billen trainen? Myrthe selecteerde de beste oefeningen voor thuis >

Bron header: Weheartit