havermoutmuffins

Deze heerlijke, gezonde framboos havermout muffins zijn een hit! Ze zijn super gezond en zitten vol met goede en gezonde voedingsstoffen! Fit Girls Laura, Yola en Aranka hebben ze al getest tijdens een van onze shoots en binnen de kortste keren waren ze op, haha!

Ik hoop dat jullie ze ook lekker vinden! Je kunt ze 5 dagen lang in de koelkast bewaren, of invriezen en ‘s nachts laten ontdooien zodat je er van kunt genieten de volgende dag. Ik neem graag muffins mee als een tussendoortje, maar ze zijn ook leuk om mee te nemen naar feestjes!

Ingrediënten (voor ongeveer 12 muffins)

 • 8 eetlepels havermout
 • 1 schep vanille whey
 • 4 eetlepels geraspte kokos
 • 2 eetlepels steviapoeder
 • 0.5 eetlepel bakpoeder
 • 3 eieren
 • 3 eiwitten
 • glas melk (+- 300 cc)
 • 3 bananen
 • 150 gram bevroren frambozen
 • Topping (optioneel): meer frambozen, havermoutvlokken

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.

2. Mix alle ingrediënten 1-2 minuten.

3. Verdeel het in muffin bakvormpjes met extra frambozen en voeg havermoutvlokken toe, als je dat lekker vindt.

4. Plaats de muffins voor ongeveer 20 minuutjes in de oven.

Dat is alles! Het lijken misschien een heleboel ingrediënten, maar het recept is super makkelijk. Ik hoop dat jullie deze muffins gaan proberen! Volg me op Instagram (@fitgirlroos) voor meer recepten en fitspiration. Ga je de muffins maken, tag mij dan zeker op Instagram. Ik vind het superleuk om jullie heerlijke creaties te zien en te weten wat jullie ervan vinden! 

Recommended Posts

11 Comments

 1. Klinkt erg lekker en wil ik vrijdag gaan maken. Ik ben alleen een echte leek in bakken en heb daarom een vraagje over de 3 eiwitten die je moet toevoegen. Ik vraag waarschijnlijk iets doms haha, maar bedoel je daarmee dat je 3 eieren neemt zonder de dooiers?

  • Hoi Henrieke, sorry ik heb jouw reactie helemaal over het hoofd gezien! Hopelijk heb je nog steeds iets aan mijn antwoord. Je hebt het goed begrepen!
   Inmiddels heb ik dit recept vaak gemaakt en gebruik ik vaak iets minder ei: 2 hele eieren en 2 eiwitten (dooier weggooien).
   X
   Roos

 2. Is de Vanille Whey een essentieel bestanddeel of enkel om deze snack eiwitrijker te maken? Of hoe zou je dit kunnen vervangen door iets dat je gewoon in de supermarkt kan vinden?

  • Hee Lise, je kunt het ook weglaten! Voeg dan wat extra havermout toe. Het beslag moet vla-dikte krijgen. Je zult wel een iets minder zoete muffin krijgen, maar nog steeds lekker denk ik! Succes met bakken! X Roos

 3. kan je ook honing gebruiken in plaats van stevia poeder?

  • Hi, goede vraag! Ik zou het gewoon eens proberen 🙂 Laat je nog ff weten hoe ze zijn gelukt? X Roos

 4. Zo, dat ga ik dit weekend gelijk maken. Bedankt Roos! Heb je wel eens geprobeerd om de framboos zelf te kweken? Ben van plan om dit ook te doen. Hoop alleen dat ze dan wel zoet genoeg zijn.

 5. Hey even een vraagje,
  Hoeveel calorien enz. zitten er ongeveer in een muffin?

 6. Kan je ook plantaardige melk gebruiken ???

 7. Hoi, Ik vroeg mij af wat is het verschrikkelijk tussen havermout en havermout vlokken?

  Groetjes,

  Loes

  • Hi Loes! We hebben laatst een hele uitgebreide blogpost over alle verschillen van verschillende haverproducten geschreven! Hier kun je ‘m vinden. 🙂 Groetjes!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.