Jeetje, de laatste tijd ben ik echt zó ontzettend inspiratieloos voor mijn avondeten, je wilt het niet geloven. Ik zit nu dus constant allerlei foodblogs af te struinen als een of andere lurker (als in ‘ik comment nooit maar kijk wel’). Soms kom ik er dan nog steeds niet uit en eet ik wat bij elkaar gegooide leftovers die nog in mijn koelkast liggen en eigenlijk écht op moeten. Af en toe zorgt dat voor een heel verrassend smaakvol diner, zoals toen ik pas kip uit de oven met pesto, tomaatjes, pijnboompitten en olijven at (superlekker!) maar soms is het ook gewoon een beetje een treurige bedoeling als ik eerlijk ben. Nou ben ik niet zo’n moeilijke eter, maar ik word wel een blijer mens van een echt smaakvolle maaltijd. Zoals deze goddelijke kipburgers met mango van Gewoon Wat Een Studentje ‘s Avonds Eet


728x90 shop GIF banner

Ik mag dan wel geen student meer zijn, maar ik put nog steeds dagelijks mijn inspiratie uit deze toffe blog. Ik heb het recept wel wat aangepast, puur omdat ik nog wat dingen in de koelkast had liggen die ik wilde gebruiken. Ik heb een hekel aan het weggooien van voedsel en doe dat het liefst zo min mogelijk. Nu zal ik je verder niet meer ophouden, ik presenteer u: goddelijke kipburgers met mango!

Ingrediënten (voor 1 hongerig persoon):

 • 2 broodjes (ik gebruikte tarwebollen, maar dat moet je zelf weten)
 • Kerriemayonaise
 • Handjevol ijsbergsla
 • 1/3 komkommer
 • 2 kipkrokantschnitzels (lord deze zijn zo lekker!)
 • Een beetje geitenkaas
 • 1 mango

Bereidingswijze:

Dit is dus echt supermakkelijk. En als je nou eters hebt kun je ze mooi impressen met je burger-bouwkunsten, is ook een pluspuntje.

 1. Warm wat kokosolie(/olijfolie) op in de pan en leg hier je kipkrokantschnitzels in, deze duren namelijk het langste. Houd deze in de gaten en draai ze af en toe om. Ze zijn na ongeveer 8 minuutjes gaar, maar check even het pakje voor de zekerheid hoe lang ze moeten.
 2. Snijd het broodje open en smeer op beide helften wat kerriemayonaise.
 3. Beleg de broodjes met wat ijsbergsla.
 4. Snijd de komkommer in de lengte, dus niet in ronde plakjes. Sommigen doen dit met een kaasschaaf – ik stond daar zo mee te stuntelen dat ik het maar met een mesje deed voor ik mijn vinger eraf schaafde (daar heeft niemand wat aan). Met een mesje gaat het ook prima. Leg de komkommer dan bovenop de ijsbergsla.
 5. Leg op de komkommer de kipkrokantschnitzel, en smeer hier de geitenkaas op. Doordat de kip nog warm is zal de geitenkaas lekker een beetje smelten.
 6. Snijd de mango in plakjes en leg deze bovenop de geitenkaas, en top af met de bovenkant van het broodje. Voilá!

Misschien dat de combinatie van een burger met mango je een beetje afschrikt, maar ze zijn echt overheerlijk, trust me. En ze zijn redelijk Fit Girl proof, toch? Ik heb lekker in mn eentje 2 burgers op, maar je kunt er natuurlijk ook 1 maken en daarbij wat aardappeltjes/sla/zoete aardappel maken, of wat je ook wilt. Doe eens gek! 😉 Check ook mn Instagram als je meer van dit soort recepten wilt zien (en cactussen, behind-the-scenes en andere vrolijkheid). 🙂

Recommended Posts

2 Comments

 1. Klinkt heerlijk, ga ik zeker binnenkort proberen. Een vraagje denk je dat de burger minder lekker zou zijn zonder de geitenkaas? Ik ben niet echt een kaasliefhebber namelijk.

  • Hi Shifra, ik ben zelf echt gek op geitenkaas dus ik zou het missen, maar als je er niet van houdt is het denk ik nog steeds lekker! Misschien kan je het vervangen door iets wat je wel lekker vindt? X


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *