Event: Happy Earth Kitchen Raw Vegan Pop-Up

Food & Recipes door nathalie

Toen ik van Yonca de uitnodiging kreeg voor Happy Earth Kitchen's Raw Vegan Pop-Up zei ik direct ja! Het menu en de locatie? Dat was nog geheim. Wel wist ik dat het 100% rauw en veganistisch zou zijn en daar was ik wel nieuwsgierig naar!

Bij mij thuis gaan er aardig wat kipfilets, eieren, melk en bakken magere kwark doorheen. Natuurlijk eet ik ook wel eens een maaltje zonder vlees. Maar vegan? Dat vind ik me moeilijk voor te stellen. Wat moet ik dan nog eten? Ik denk dat ik mijn hele weekmenu wel kan schrappen. Als ik een rondje door mijn kasten doe zou er een hoop in de prullenbak verdwijnen. Juist die nieuwsgierigheid maakte dat ik direct ja zei op de uitnodiging.

De Soda Club

Een aantal dagen van te voren werd de locatie bekend gemaakt. De 18e eeuwse Soda Fabriek in Schiedam. Alleen al het betreden van de Soda Club was een hele belevenis! De Soda Fabriek is namelijk een indrukwekkend, vervallen, oud pand. Nieuwsgierig volgden we de roze pijlen en lampjes die ons naar de grote fabriekshal wezen, de trap op, waar we uiteindelijk uitkwamen bij het gezellige pop-up restaurant. Een mooi industrieel ingerichte ruimte.

happy-kitchen01happy-kitchen04happy-kitchen03

Hier werden we direct verwelkomd en mochten we een tafeltje uitkiezen. Dit werd een tafeltje dicht bij de houtkachel. Hierna kregen we van de aardige bediening het menu overhandigd en werden we voorzien van een lekkere mocktail. Bij iedere gang kregen we van Yonca een uitgebreide uitleg over wat we op onze mooie bordjes geserveerd hadden kregen. Van ieder bord had Yonca namelijk een kunstwerkje gemaakt. Na een korte fotoshoot kon ik niet wachten om te proeven.

Happy Earth Kitchen

Het 5-gangen menu

Happy Earth Kitchen
Fresh Mocktail: Citrus Cherry-Rose Mocktail

Happy Earth Kitchen
Appetizer: Pate with tomato salsa, marinated parsnip and watercress dressing

Happy Earth Kitchen
Entrée: Soup de elote with sour creme and flaxseed cracker

Happy Earth Kitchen
Entremet: Beetroot Duo with black pepper-cheese and grapefruit

Happy Earth Kitchen
Main Course: Thai dressed kelp noodles with rainbow vegetables, herbs & activated peanuts

Happy Earth Kitchen
Dessert: Key lime with young coconut whip and blueberry

Na vijf heerlijke gangen kan ik je vertellen dat raw vegan eten helemaal geen straf is! Niet alleen aan de opmaak van de borden was tijd besteed, ook over de smaakcombinaties is nagedacht. Voor mij erg verrassend! Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar alle recepten die Yonca nog met ons gaat delen de komende tijd. Zaterdagavond heb ik me namelijk meerdere keren verbaasd afgevraagd hoe je zoiets lekkers maakt en vergat ik soms dat het vegan was! Veganistisch eten is lang niet zo suf en beperkt als ik van te voren dacht.

Zoals de Happy Earth Kitchen website al had beloofd dook ik ‘s avonds zonder schuldgevoel en geïnspireerd mijn bedje in. Voor de komende week staat zeker weten Yonca’s vegan linzenstoofpot op de planning!

Ik wil Happy Earth Kitchen bedanken voor deze kennismaking met rauw en veganistisch eten. Het was een hele leuke ervaring en ik het eten was heerlijk!