Vlees bevat essentiële voedingstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitaminen. Over vlees bestaat nog weleens het beeld dat het ongezond is. Maar is dat ook zo? Een goed stuk vlees past volgens mij prima in een gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon. Alles met mate, lijkt mij ook hier weer heel goed op te gaan!

Flexitariër

De vegetariër kennen we allemaal. Dat is iemand die geen vlees en geen vis eet. De pescetariër eet geen vlees, maar wel vis. Dan hebben we de veganist die zich volledig onthoudt van het gebruik van dierlijke producten. En de flexitariër wint de laatste jaren steeds meer terrein. Deze persoon is lekker flexibel en eet de ene dag wel vlees of vis, maar kan ook prima een paar dagen van de week zonder. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook hartstikke goed voor je lijf.

 

Wat werkt voor jou?

Vele jaren geleden at ik veel bewerkt voedsel en vlees. Sinds ik hiermee ben gestopt ben ik veel energieker en heb ik ernstige buikkrampen vaarwel kunnen zeggen. Ik heb een periode gehad waarin ik amper vlees at, ik kon mijzelf wel een pescetariër noemen. Na het lezen van boeken als de ‘Voedselzandloper’ heb ik vlees, en dan met name rood vlees, van mijn menu geschrapt. In bijvoorbeeld de ‘Voedselzandloper’ wordt gezegd dat rood vlees niet goed is voor je gezondheid. Ik denk dat het daarbij goed is om een onderscheid te maken tussen bewerkt en onbewerkt vlees. Af en toe een stuk onbewerkt puur vlees doet je gezondheid geen kwaad. Ik eet liever minder vaak een goed een eerlijk stuk vlees van een koe die een goed leven heeft gehad!

Pages: 1 2 3

Recommended Posts

1 Comment

  1. Vlees is nooit ‘eerlijk’, vrees ik. Hoe ‘goed’ het leven van die koe ook geweest is, het is sowieso kort en op de laatste momenten zullen zij altijd angst ervaren. Uiteindelijk eet je nog altijd een dier op dat is geslacht puur en alleen voor het genot van de mens. Vlees is helemaal niet essentiëel en al helemaal niet eerlijk voor het dier. Als jij het wilt eten is dat jouw keuze, maar je zult er altijd levende wezens mee schaden en er een term als ‘eerlijk’ op plakken is ronduit foutief. Het is nooit eerlijk voor de koe. Dezelfde voedingsstoffen kun je uit een vegetarisch en zelfs veganistisch dieet halen!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.