Recept: Perzik dadeltaart
Je kunt iedere dag wel een reden bedenken om een taart te maken, maar helaas heeft niemand zeeën van tijd. Deze perzik dadeltaart is dé oplossing voor wanneer je geen tijd hebt om uren in de keuken te staan, maar wel trek hebt in iets enorm lekkers! Maak deze raw-vegan dadel perziktaart en geef hem een standaard plekje in de vriezer. Want jongens, hij is toch lekker!
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 8 zachte medjool dadels
- 25 gram boekweitgrutten
- 50 gram havermout
- 50 gram kokosrasp
- 1 eetlepel rijstsiroop of kokosbloesemsuiker
- 3 rijpe perziken
Voor de karamel:
- 225 ml water
- 10 zachte medjool dadels
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel agavesiroop
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en meng tot alles aan elkaar plakt. Wanneer het ‘deeg’ nog niet kleverig genoeg is, voeg je wat water toe en eventueel nog 2 dadels.
- Schep hierna het mengsel in een ronde vorm en druk deze goed aan. Zet de vorm vervolgens in je koelkast terwijl je de karamel laag maakt.
- Hiervoor geldt hetzelfde. Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat deze draaien tot er een zachte karamel overblijft.
- Smeer deze over de bodem en zet de taart vervolgens een uurtje in de vriezer zodat de karamel laag hard wordt.
- Versier deze dadeltaart met plakjes perzik en geniet!
Enjoy!