Recept: Vegan champagne cheesecake
Het is oudejaarsdag! Oudejaarsdag van een gek jaar, waarin we het allemaal moeilijk hebben gehad. Maar we blijven positief en hebben er vertrouwen in dat 2021 een goed jaar wordt! Hoe kunnen we dit beter vieren dan met champagne én taart? Wij hebben een recept voor jullie voor een vegan champagne cheesecake! Ga jij hem proberen vanavond?
Dit recept is voor 12 mini cheesecakes.
Ingrediënten:
- 450 gram tofu (goed uitgedroogd)
- 2/3 kopje kokosolie (gesmolten)
- 1/2 kopje champagne of sparkling wijn
- 1/2 - 1 kopje poedersuiker (hangt ervan af hoe zoet je hem wil)
- 2.5 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze champagne cheesecake
Doe alle ingrediënten voor de vulling in een bak of blender en mix deze ingrediënten op een hoge stand voor 2 tot 3 minuten. Je wil zorgen dat je de ingrediënten lang genoeg blend, zodat het mengsel mooi glad is en mooi glimt.
Doe de vulling in de koekbakjes en zet de cakejes minimaal 2 uur in de oven (of de hele nacht) om op te stijven.
Serveer de cheesecake met fruit naar keuze, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen en – natuurlijk – met een glas champagne! Proost!
Wij willen jullie een hele fijne jaarwisseling wensen en zien jullie in het nieuwe jaar! ????????
Meer van deze heerlijke recepten ontdekken? Volg @fitgirlcode en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks! Ook hebben we nog een mooi blog geschreven met gezonde cheesecake recepten. Of neem eens een kijkje op onze FOOD-pagina waar je heerlijke recepten kunt vinden