mud masters

Als Fit Mom belandt je vaak op sportieve evenementen, zo heb ik staan bootcampen met Kayla Itsines van de BBG guides op de Glamour Health Challenge in Amsterdam, en nu stond Mud Masters in Biddinghuizen op de planning. Misschien is het de leeftijd of is het niet weten wat je te wachten staat, maar hoe dichterbij de datum, hoe harder ik riep: Help… ik doe mee aan Mud Masters!

Wat is Mud Masters?

Mud Masters is een uitdagend hindernisparcours gebaseerd op echte mariniersstormbanen. En door de verschillende afstanden van 6, 12, 18 en 42 kilometer is het voor iedereen een realistische uitdaging en draait het niet om een snelle finishtijd maar gaat het er om dát je met elkaar de finish haalt!

Wie doen er mee aan Mud Masters?

Natuurlijk dacht ik dat er alleen maar marinier-achtige types mee deden aan Mud Masters, maar wat super tof was, is dat het toegankelijk is voor elk niveau door de verschillende afstanden van 6 tot 42 kilometer. En met een goede basisconditie kom je bij Mud Masters al een heel eind, echt waar, ik kan het weten! Ik deed gezellig mee met mijn mede Fit Girls Nadine, Lotte, Tiziana en Cynthia. #FITGIRLCODE mocht natuurlijk niet ontbreken op een event zoals Mud Masters 😉

image

Hier waren we nog fris en fruitig voor de run begon…

image

Modder waar je tot je knieën aan toe in zakt en hoge muurtjes waar je overheen moest klimmen… Obstakels zoals deze waren heel gewoon in de run!

Mud Masters finish

Yay, we made it!! Vol modder en met natte haren, maar de kick die het geeft om de finish te behalen weegt daar zwaar tegenop!

mud masters

Wat deed ik aan?

Na wat speurwerk op het internet wordt vooral aangeraden om als je voor het eerst aan een obstacle run doet, soortgelijke kleding aan te te trekken als waarmee je hardloopt. Hardloopschoenen voor grip, geen katoenen kleding want dat wordt zwaar en blijft erg lang nat en compressiekousen tegen o.a. blaren en comfort tijdens de run. Hoe vaker je mee doet aan een obstacle run, hoe meer je kunt toevoegen of aanpassen zoals handschoenen voor tijdens het klimmen en trailrunningschoenen met flinke grip.

Voor mijn eerste Mud Masters trok ik mijn lichtste sportschoenen en een badpak aan en kocht ik een Under Armour Running Legging, Under Armour Running Shirt en Pro Touch 1pck compressiekousen.

Hoe heb ik Mud Masters ervaren?

Hoe zeer ik ook bij elke obstacle dacht “Oh neeeeee, wat krijgen we nu weer?!” het was heerlijk om de obstacles soms met enige moeite en soms zelfs met veel gemak te overwinnen. Bij de Monkey Bars liet ik me bijvoorbeeld na enkele tellen hangen in het water vallen, puur omdat de bars te glad waren en ik niet genoeg kracht had om mezelf naar de overkant te brengen. Maar bij de Splash Jump maakte ik een kort praatje met een van de begeleiders om vervolgens van zo’n 4 meter hoogte met veel plezier in het water te jumpen, super vet!

Mijn eindconclusie: Mud Masters moet je echt een keer meemaken! Met een vriendengroep, je sportbuddy’s of met sportieve collega’s. En het mooie aan het overwinnen van de run is dat je het samen doet met mensen die je helpen wanneer je moeite hebt met bepaalde obstacles en dat jij als vanzelf ook mensen helpt met dezelfde struggles, een beetje zoals in het ‘echte leven’. Iedereen helpt elkaar, want Mud Masters leave no one behind!

Check dit Mud Master filmpje voor een sfeer impressie. Er is er weer eentje in maart!

Heb jij weleens meegedaan aan een obstacle run? Vond jij het net zo tof en voor herhaling vatbaar? Laat hieronder jouw reactie achter. Ben benieuwd!

Volg mij MamaCyn op mijn blog of Instagram voor tips en inspiratie.

Recommended Posts

5 Comments

 1. Ja ik heb 2 keer een obstacle run gedaan. Afgelopen maart de mudmasters 6 km en vorig jaar oktober de strong viking 6 km. Ik vond strong viking leuker dan mudmasters. Het is absoluut een uitdaging. Ik heb geen super conditie maar doordat ik met collegas was en de sfeer die er hangt is het me gelukt de finish te halen. Wat kan een mens trots zijn op bet krijgen van een tshirt. Ik wil zeker vaker mee doen. Misschien de water editie van strong viking. Oohra!!

  • Wat leuk om te lezen Ilona! En wat maakt Strong Viking leuker dan Mud Masters voor jou? Misschien dat ik die ook nog eens ga proberen 🙂

 2. Ja! Vorig weekend was alweer mijn vierde Mud Masters, en het blijft elke keer even leuk. Ik ben echt verslaafd geraakt, niet alleen aan de runs zelf maar ook aan alle trainingen, de gezelligheid eromheen en elke keer opnieuw de uitdaging opzoeken en een stapje verder gaan. Op die manier heb ik me afgelopen jaar gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap Obstacle Course Racing, waardoor ik over twee weken in Ohio mag racen!
  Ik word in elk geval weer helemaal enthousiast van je verslag. Zie ik je in maart bij de volgende editie? Of misschien al bij de Strong Viking op 24/25 oktober? 🙂

  • Nou, wat cool zeg, ga je gewoon naar Ohio!? Super leuk te lezen dat jij je favoriete bezigheid hebt gevonden, ik zeg, niks meer aan doen! 😉 Strong Viking staat niet op de planning dit jaar, misschien dat ik deze winter nog een golfje ga pakken in Marrokko, maar wie weet weer een run in het nieuwe jaar! 🙂 Have fun in Ohio!

 3. Leuk om te lezen!!
  Ik heb nu 2x mudmasters meegedaan. 1x 12 km en 1x 18 km. Zou erg graag de uitdaging aangaan met mezelf om de 42km te doen volgend jaar!!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.