Zo geef jij het beste Friendsgiving diner ooit

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Een spontaan diner organiseren om te laten zien dat jouw vrienden de beste zijn. Zo wordt een typisch Friendsgiving diner ook wel omschreven. Het doet denken aan Thanksgiving maar dan zonder de regels, vaste datum en etiquetten. Tijdens een Friendsgiving diner kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Inclusief leuk thema natuurlijk! Met deze Friendsgiving guide help ik je op weg naar jouw ultieme dinner party.

Allereerst: Het thema

Een thema is heel handig als leidraad voor je diner. Wanneer je het thema hebt bedacht kun je de maaltijden, aankleding en activiteiten van de avond daarop aanpassen. En dan ga je natuurlijk niet voor een simpel thema als 'Kerst' maar juist voor een iets aparter thema, zoals bijvoorbeeld Disney, Friends of Mean Girls. Ga voor een thema dat vaak terugkomt bij jouw eigen vriendengroep. Zo maak je iedereen gelijk enthousiast! Je hoeft natuurlijk niet per se voor een diner te gaan, dat is het leuke aan Friendsgiving. Je kunt organiseren wat je zelf wilt: Een cocktail borrel, een brunch of een ontbijt buffet, het kan allemaal! Maar voor deze how-to guide gebruiken we een diner als basis. En als je wilt kun je dat gemakkelijk doorvertalen naar een ander feestje.

Share the load

Jij mag dan wel de host zijn maar dat hoeft niet te betekenen dat jij alles in je uppie moet betalen. Vrienden zullen zeker begrijpen dat het net zo fijn is om de kosten te delen. Iedereen kan ook een bepaalde gang verzorgen. Jij doet bijvoorbeeld de aankleding van het diner en de appetizers, en je vrienden zorgen voor het voor-, hoofd- en nagerecht. Zo kan iedereen iets meenemen wat hij/zij zelf lekker vindt en hoef jij niet zelf het menu te bedenken.

Versiering

Een van de belangrijkste onderdelen van een leuk diner is misschien wel de versiering. Dat kun je zo gek maken als je zelf wilt, zolang het bij je bedachte thema aansluit. Op eBay en Etsy zijn een hoop toffe accessoires te bestellen die je kamer kunnen opleuken. Denk bijvoorbeeld aan grote gouden of zilveren ballonnen, gouden slingers en party cups. De levertijd van deze items ligt vaak wel tussen de twee en drie weken dus je moet ze op tijd bestellen.

Ook de outfits zijn van groot belang. Wanneer je een chill diner wilt geven laat je vrienden dan vooral weten dat het geen probleem is om in je meest comfortabele onesie te verschijnen. Maar wanneer je een The Great Gatsby themed feest geeft kan iedereen juist helemaal losgaan met feestelijke kleding.

De uitnodigingen

Betrek je vrienden zo veel mogelijk bij het feest. Het is handig om een Facebook-evenement te maken waar je iedereen voor uitnodigt. Wel een besloten event, uiteraard. Hier kan iedereen ideeën delen en onderverdeeld worden wie wat te eten maakt. Voorpret is de halve pret, niet waar? Vergeet niet die ene Facebookloze vriend(in) uit te nodigen via Whatsapp! :-)

Een zelf ontworpen uitnodiging versturen is natuurlijk ook heel erg leuk. En wanneer je dit online doet weet je meteen wie hem al heeft gezien en wie nog niet. Dit kun je heel gemakkelijk doen via Paperlost.

Activiteiten

Food is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van je Friendsgiving feest. Maar daarnaast is het ook leuk om daar nog een of meerdere activiteiten bij de bedenken. Een wijnproeverij bijvoorbeeld, of het opvoeren van een zelfbedacht toneelstuk. Maar wanneer je het liefst zo lang mogelijk aan tafel blijft zitten met je vrienden kunnen jullie ook een aantal leuke (bord)spellen selecteren. Dat zal misschien niet meer zo soepel gaan na een paar glazen wijn maar gezellig dat wordt het zeker.

Leuke spelletjes zijn:

Mocht je al deze verschillende informatie nou willen verzamelen op één punt, dan kun je gebruik maken van de online-tool ThoughtboxesHier kun je verschillende projecten verzamelen en ordenen. Ideaal voor een rasechte partyplanner!

Hopelijk barst jij nu van de inspiratie voor jouw ultieme Friendsgiving diner. Wellicht dat het je leuk lijkt om zo'n diner samen met je vriendinnen te organiseren. Stuur ze dan vooral even een linkje van deze post zodat iedereen goed voorbereid is! :)