Hotspot: Expresszo in Middelburg

Lifestyle & Tips door fitgirlcode

Het is het eerste weekend van oktober en de zon schijnt. Op onze vrije vrijdagmiddag besluiten mijn freundin Lara en ik dat het goed weer is om op pad te gaan en stappen we op de fiets naar het centrum van Middelburg. Nu is Middelburg niet zo heel groot, dus de meeste lunchtentjes en koffiehuizen ken ik al wel. Tijd voor iets nieuws in mijn leven! Ik had al vernomen dat je bij Expresszo enorm goede koffie kunt scoren, dus één keer raden waar wij naar toe gaan.

Expresszo Middelburg

Je zit bij Expresszo midden in het centrum, maar tegelijk ook heel rustig, dus een perfecte spot voor een goed gesprek. Het was zulk mooi weer dat we neerploften op het terras. Zonder jas. In oktober. Lucky us! Eerst maar even de kaart bekijken voordat ons eindeloos kletsen losbarst. Dit had niet lang nodig want we wisten allebei gelijk wat we wilden. Van de marry me in white ging mijn hart sneller kloppen: een cappuccino met witte chocoladesiroop, slagroom en stukjes witte chocolade. Lara ging voor de huisgemaakt ijsthee, waar het natuurlijk perfect weer voor was. Ook hadden we zin in wat lekkers, dus toch nog maar een blik op de kaart werpen. Bij de tosti’s zag ik dat er ook wisselende tosti’s zijn en daar was ik wel benieuwd naar. Even aan Ard (de eigenaar) gevraagd en ik wist meteen welke ik ging nemen: een tosti met bosbessenjam, geitenkaas en pijnboompitten. Ook bestelden we een stuk appeltaart, want het recept is van zijn oma en dat moesten we natuurlijk proberen!

Expresszo Middelburg

De marry me in white is voor de (witte) chocoladeliefhebbers onder ons echt een topper. Lekker zoet met slagroom en stukken witte chocolade, maar de koffiesmaak komt er nog goed doorheen, wat het echt een heerlijke combi maakt. De huisgemaakte ijsthee (met munt!) is lekker fris en vooral niet te zoet. De ideale dorstlesser voor een zonnige oktobermiddag. Voordat mijn tosti gearriveerd was, hadden we samen de appeltaart al op. Wauw, wat is die goed! Je proeft gelijk dat hij echt huisgemaakt is. Het is een flink stuk (yay!) met een dikke korst. De appel in de taart is ook écht appel, lekker knapperig en niet zo sponzig als dat het soms bij appeltaart uit de winkel kan zijn. Deze moet je sowieso proberen! Naast de appeltaart en een notentaartkoek is er ook wisselend gebak, er is keuze genoeg dus.

De tosti was een verrassing voor mijn smaakpapillen: de smaken van de zoete bosbessenjam en hartige geitenkaas zijn goed in balans en de pijnboompitten zijn hier daadwerkelijk een toevoeging. Zelfs als je niet zo’n geitenkaas fan bent, ga je deze tosti lekker vinden. Het brood was robuust en krokant, wat voor mij toch net dat extra is wat ik soms bij een tosti mis.

Expresszo Middelburg

Expresszo Middelburg

Omdat de koffie in de marry me in white zo goed smaakte bestelde ik later nog een cappuccino (je kunt tenslotte nooit genoeg hebben van goede koffie). Hier proefde ik de koffie nog beter en ik kan nu definitief bevestigen dat ze hier de beste koffie schenken die ik in Zeeland op heb. :)

Aangezien we in Nederland niet gezegend zijn met een mediterraan klimaat, is het fijn om te weten dat je binnen net zo leuk als buiten zit. Binnen is het niet groot, maar knus des te meer. Met verschillende zithoekjes, posters en krijtborden is dit de ideale hotspot om eens écht goede koffie te drinken. En vervelen hoef je je ook niet, want Ard komt graag een praatje met je maken en kletsen over zijn grote passie: koffie.

Expresszo Middelburg

Expresszo Middelburg

Ben je een keer in de buurt? Loop dan zeker eens binnen bij Expresszo voor de beste koffie van Zeeland. Ben je geen koffieliefhebber? No worries, er is genoeg keuze voor andere drankjes. Ken jij nog meer leuke plekjes in Middelburg die ik écht eens moet bezoeken en reviewen? Let me know!