Pasta met pompoen en kikkererwten
Pasta is met stip op 1 mijn meest favoriete maaltijd (oké gedeelde eerste plek met pizza). Het liefst zou iedere dag een bordje pasta naar binnen slobberen. Met pasta kun je eindeloos variëren, dus dat is wat ik deed. Ik maakte zomaar ineens, een pasta met pompoen en kikkererwten. Niet perse een voor de hand liggende combinatie; een pasta met bonen. Voor ons kaaskoppen dan, want in Italië maken ze regelmatig pasta met witte bonen. Dus ik dacht: niet geschoten is altijd mis. Nou chicita's, deze combi mag er zijn hoor! En doordat je bonen gebruikt, hoef je minder pasta toe te voegen. En da's dan weer heel erg Fit Girl-proof enzo. Hieronder het recept zodat jij jezelf en je andere fitte vriendjes eens goed kunt verwennen. You're welcome!
Ingrediënten
(twee personen)
- 100 gram volkoren penne
- 150 gram kikkererwten
- 400 gram tomatenblokjes
- 400 gram diepvries-pompoenblokjes
- 125 gram geitenkaas
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels pompoenpitjes
- 1 ui
- rucola
- oregano, peper&zout,
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereidingswijze
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking en giet de kikkererwten af.
- Bak de kikkererwten in een wok of hapjes pan samen met de ui, knoflook en paprikapoeder totdat ze een beetje knapperig zijn.
- Voeg de diepvries-pompoenblokjes toe en verwarm ze een minuutje of 2 mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het geheel nog 2 minuutjes opstaan. Breng op smaak peper, zout en (verse) oregano.
- Roer de pasta als laatste door de saus heen. Je kunt de pasta nu over de borden verdelen en garneren met geitenkaas, de pompoenpitjes en rucola.
Buon appetito, belle donne!