Guilt-free chocolate chip koekjes

Food & Recipes door fitgirlcode

Iedereen weet dat ik een echte koekiemonster ben. Ik eet bijna elke dag van de week koekjes en ik voel me er niet schuldig om. Wil je mijn geheim weten? Deze chocolate chip koekjes zijn luchtig, kokosachtig en vragen naar meer. Zodra je deze clean koekjes in handen krijgt, wil je ze elke keer weer maken! Ze zijn super gemakkelijk te maken en het kost je maar 30 minuten.

Ik heb een tijd lang met clean koekjes geëxperimenteerd en ze pakken altijd goed uit, maar deze keer heb ik iets anders geprobeerd en het resultaat is geweldig! Chocolate chip koekjes met een kokosnoot touch! Elke hap heeft zoveel smaak. Hier is het recept voor ongeveer 12 tot 14 koekjes (afhankelijk van het type koekiemonster dat je bent).

chocolate chip koekjes

Ingrediënten 

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Maak je eigen havermeel. Gebruik een blender of keukenmachine om de haver fijn te malen.
 3. Verwarm een pan en rooster het kokosschaafsel. Houd de pan in de gaten en hussel de kokos door elkaar. Voordat je het weet, krijgt de witte kokos een goudbruine kleur en een heerlijke vleug aroma zal zich door je keuken verspreiden.
 4. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en meng deze door elkaar (havermeel, volkoren meel, kokosschaafsel, bakpoeder en kokosbloesemsuiker).
 5. Hak de chocolade in kleine stukken en voeg het toe aan de droge ingrediënten.
 6. Roer de natte ingrediënten in een aparte kom door elkaar (kokosolie, vanille, honing en kokosmelk).
 7. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng deze door elkaar. Je wilt een echte koekjesdeeg textuur creëren dus voeg een scheutje melk toe als het mengsel te droog is en een beetje bloem als het te nat is.
 8. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak kleine balletjes van het koekjesdeeg (ongeveer 1 eetlepel), leg deze naast elkaar op het bakpapier en druk ze plat om de perfecte vorm te krijgen. De koekjes zullen worden niet heel veel groter dus je kan ze dicht naast elkaar plaatsen zolang ze elkaar niet raken.
 9. Bak 15 – 20 minuten totdat ze goudbruin zijn en stevig aanvoelen.*
 10. Haal de koekjes uit de oven en laat ze een paar minuten op het bakpapier liggen. Verplaats ze voorzichtig naar een rek en laat ze afkoelen.
 11. Serveer een paar koekjes op een bord en bewaar de rest in een luchtdichte trommel voor enkele dagen.

chocolate chip koekjes

* Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, vooral de kokosmelk. Kokosolie wordt snel hard wanneer het met koude ingrediënten in aanraking komt en zal moeilijk te mixen zijn als het vast is geworden.

** Maak je geen zorgen als de koekjes niet helemaal gaar zijn, aangezien er geen eieren in zitten, zal dit geen probleem zijn en zullen ze alleen wat luchtiger en zachter zijn.

chocolate chip koekjes

Ik hoop dat jullie deze clean en guilt-free chocolade-chip koekjes uitproberen en voel je niet schuldig als je alles in één keer opeet (it also happened to me). Bekijk de korte tutorial video die ik op Instagram heb gepost en vergeet mij niet te taggen en gebruik #FITGIRLCODE als je ze uitprobeert!

chocolate chip koekjes