De ideale workout buddy

Fit & Training door christel-gerritsen

Afgelopen week plofte er een leuk pakketje op de mat bij het Fitgirlcode HQ met daarin het fonkelnieuwe Samsung Gear Fit2 sporthorloge en deze is ready to rumble! Hoog tijd voor een challenge, want dit vernieuwde sporthorloge meet precies hoeveel je op een dag beweegt. Let’s get going!

Sportief doel stellen

Een aantal weken geleden heb ik mijn enkel gebroken waarvan ik nu aan het revalideren ben. Helaas horen blessures nu eenmaal tot de harde realiteit van een Fit Girl en ben ik back on track. Een enkel breken is natuurlijk geen excuus om hele dagen huilend op de bank te zitten en een bak Ben & Jerry's leeg te lepelen. Ik vroeg mijn fysio wanhopig om raad: wat is nou wijsheid? Welke sport moet ik doen? Waar begin ik? Mijn doel is om drie keer per week minimaal 60 minuten te sporten om mijn stabiliteit en mobiliteit te verbeteren. Een yogaflow is daar prima geschikt voor. Bovendien kan het geen kwaad om een beetje leniger te worden en krijg je er ook nog eens een mooiere en krachtige houding van. Een klassieke win-win situatie lijkt mij zo. Met de Gear Fit2 kan ik tijdens mijn workout heel makkelijk mijn sportprestaties bijhouden en zo hopelijk snel op mijn oude niveau te komen. Love it!

Samsung Gear Fit2

Een échte rustgevende yogaflow

Afijn, yoga dus. Ik heb wel eens eerder een verdwaald lesje gevolgd, maar één keer per maand een zonnegroetje doen heeft echt allesbehalve zin. Yoga moet je eigenlijk meerdere keren in de week doen, anders kun je nooit die rust vinden die je zoekt. Nu ben ik alles behalve een pro. Sterker nog: er zijn vaak genoeg momenten dat ik tijdens een les steeds weer aan mijn to do-list zit te denken of bedenk wat ik straks eens zal gaan koken. Irritant! In het begin is het best moeilijk om alles om mij heen uit te schakelen, dus om echt helemaal tot rust te komen laat ik mijn telefoon lekker thuis. Even 60 minuten geen afleiding van berichten die steeds binnenkomen. Het fijne is dat dit makkelijk kan, want ook zonder telefoon in de buurt blijft de Gear Fit2 alles nauwkeurig meten.

Ik doe alvast een downward facing dog en laat je binnenkort weten hoe het me is vergaan. Als jullie nog tips voor me hebben of specifieke dingen van de Gear Fit2 willen weten, let me know! Namaste!