Job goals: de fitste versie van jezelf als dame van Defensie

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen


Ik kom uit een militair gezin. Mijn vader is jarenlang officier bij de Landmacht geweest, dus een camouflage-uniform, kisten en woorden als ‘kazerne’ en ‘Defensie’ zijn mij niet vreemd. Ik heb het altijd een bijzondere wereld gevonden, maar heb uiteindelijk zelf een andere carrièrekeuze gemaakt. Ook al ben ik uiteindelijk iets anders gaan doen, ik weet zeker dat mijn ouders het hartstikke oké hadden gevonden als ik in het leger terecht was gekomen. Als ik maar gelukkig ben en op mijn plek zit, right?

Van mannen wordt er helemaal niet raar opgekeken als ze bij Defensie willen. Zo’n bonk testosteron zit daar helemaal op zijn plek, toch? Maar als vrouw krijg je nog weleens vragende ogen. Jij, Defensie? Eh, ja, hallo, dit is toch de ultieme Fit Girl baan! Wat schreeuwt er nou meer badass en powerchick dan een baan waarbij je niet alleen de fitste versie van jezelf moet zijn, maar ook nog eens het eigen (of een ander) volk beschermt als het nodig is? Ik zou het niet weten.

Defensie

Nog vervelender is het als je ouders sceptisch zijn over je keuze. Je hoopt toch dat ze no matter what achter je staan en er vertrouwen in hebben dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wat Defensie betreft – en ook volgens ons – is die twijfel van ouders allang niet meer nodig. Steeds meer vrouwen nemen een baan bij Defensie en zitten er hartstikke op hun plek. Zo ook Juliëtte, een ambulancechauffeur bij de Landmacht. Haar ouders mochten een dagje met haar meekijken en zijn super enthousiast. Wat een toffe baan heeft hun dochter! (En wat een kickass vrouw hebben ze op de wereld gezet ;) )

Dus, heb jij een stille droom om bij Defensie te gaan, maar twijfel je over de reactie van je ouders en omgeving? Laat ze dan dit filmpje zien! Hier kan toch niemand nee tegen zeggen? Knoop nog niet doorgehakt? Bekijk dan eens de website van Defensie, waar ze speciaal voor vrouwen een hele hoop informatie hebben klaarstaan. (Zo mag je bijvoorbeeld altijd make-up dragen! Stiekem dacht ik altijd dat het niet oké was tijdens het tijgeren door de modder.)

Defensie

Disclaimer: Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Defensie. Dit betekent niet dat mijn mening hierdoor minder oprecht is, ik sta 100% achter dit artikel! :)