De ultieme Fit Girl job: dame van Defensie

Lifestyle & Tips door fitgirlcode

Als klein meisje wilde ik altijd architect worden. Oke, misschien een tikkeltje té ambitieus, aangezien mijn bèta-eigenschappen op het moment nou niet heel erg indrukwekkend zijn (alpha all the way)… Toch zag ik mezelf al helemaal zitten. Lekker huisjes tekenen. Als je andere kids vraagt wat ze later willen worden komen vaak de gaafste beroepen naar boven drijven. “Astronaut! Dolfijnenverzorgster! Piloot!” Maar eenmaal op de leeftijd aangekomen dat je écht keuzes moet gaan maken over de rest van je leven speel je toch vaak op safe. “Helikopterpiloot? Neejoh, ik word toch nooit toegelaten tot die opleiding! Bij de Marechaussee? Daar zitten alleen mannen!!!” Gek eigenlijk, want werken bij bijvoorbeeld Defensie is eigenlijk rete-tof!

De wereld van Defensie lijkt op ’t eerste gezicht een keiharde mannenwereld. Eén grote bonk testosteron. Nou, niets is minder waar. Je kan als vrouw op exact dezelfde functies aan de slag als de boys! En dat terwijl je misschien denkt dat je alleen in aanmerking komt voor de ‘makkelijkere’ of ‘vrouw-vriendelijkere’ banen… En als we het dan toch hebben over banen, de keuze is reuze! Wacht dacht je van chauffeur van een pantservoertuig, of High Risk Beveiliger bij de Marechaussee? Ook kun je bijvoorbeeld de technische of geneeskundige kant op. Behoorlijk tof.

Defensie

Om een dame van Defensie te worden moet je natuurlijk wel ietwat fit zijn. Eigenlijk een Fit Girl beroep pur sang dus! Er is je al een hele horde chicks voorgegaan, en zij zijn helemaal op hun plek. Gek genoeg kunnen mannen het niet zo goed hebben dat de vrouwelijke bevolking zich in wil zetten voor vrede en veiligheid. Iets met flinke vooroordelen enzo. Hoe de Defensie ladies hierop reageren? Check ’t zelf:

Heb jij nou zoiets van, goh, ik ben eigenlijk ook wel een chick met ballen! Of twijfel je of je er wel voor in aanmerking komt, of door de toelatingstesten komt? Stop being a Debby Downer. Neem snel een kijkje op de site van Defensie, en lees wat andere vrouwen van hun baan vinden, of hoe ’t zit met tampons als je op een missie bent (hier ben ik altijd stik nieuwsgierig naar geweest…)! Go, go, go powergirls!