Jumping Fitness: alle ins & outs

Workout door fitgirlcode

Ik heb voor het eerst kennis gemaakt met Jumping Fitness op een sportfestival. Of ik wist wat het was? Ik had geen flauw benul!  Mijn eerste gedachte bij de naam was een soort mega acrobatische trampoline spring-sport. Nou, ik zal je vertellen, ik zat er flink naast (behalve van die trampoline dan). Al worden er wel mini-trampolines gebruikt, in plaats van het standaard tuin formaat. Zegt het je nog steeds niks? Wellicht helpt het onderstaande filmpje... 

Jumping Fitness

Dus je gaat als een gek springen op een mini trampoline?

In feite, ja. Ik had zelf geen hoge verwachtingen van de sport. Ik had mezelf voorbereid op een flinke dosis springen, wat niet zo zwaar zou zijn door de veerkracht van de trampoline. Nou, daar had ik het mis! Er zijn heel veel verschillende moves die je op zo'n trampoline kunt doen. Het grootste deel van een training ben je inderdaad vooral aan het springen, maar het doel is juist om niet zo hoog te komen. Je wilt je kracht in de trampoline drukken, waardoor de veerkracht dus eigenlijk je spieren extra laat werken. Zo hoog mogelijk springen is dus helemaal geen onderdeel van Jumping Fitness.

Hoe ziet zo'n training er uit?

Je begint met een korte warming-up waarbij je rustig aan springt. Daarna loopt de redelijk rustige muziek over in powersongs en ga je eigenlijk op de beat van de muziek springen. Er zijn heel veel verschillende springtechnieken op de trampoline, die worden afgestemd op de muziek. Ik vind het super leuk dat je jezelf echt door de muziek moet laten leiden, je voelt precies aan wanneer je harder moet gaan. Natuurlijk wordt dat ook verteld, maar je voelt het zelf ook goed aan. Everybody loves music.
Na al dat springen zijn je buikspieren en armen aan de beurt. Je ligt lekker met je rug in de trampoline terwijl je je buik gaat trainen. Super chill! Als ik niet aan het sporten was kon ik wel slapen op zo'n trampoline haha...

Jumping Fitness

Jumping Fitness

Is de training zwaar?

Ik ben na vijf minuten meestal al bezweet... Vooral voor m'n benen is het een zware work-out. Het ligt er natuurlijk aan in hoeverre jij er écht voor gaat, maar ik probeer altijd 100% te geven. En dan is het een pittige opgave. Zoals ik al eerder aangaf train je aan het einde ook kort je buik- en armspieren waardoor je die niet verwaarloost. Na de training voel ik me altijd voldaan, en dat is iets wat ik heel erg belangrijk vind aan sporten!

Waarom vind je het zo leuk?

Vooral omdat het weer eens iets heel anders is! Ik hou van nieuwe dingen proberen. Daarbij vind ik het super tof om op de harde muziek te springen, daar krijg ik echt energie van. Ik zou iedereen aanraden om het gewoon eens te proberen! Het is in Nederland nog niet zo heel bekend, maar zeker in opmars. Google even waar in jouw omgeving een gym zit waar Jumping Fitness een mogelijkheid is. Ik ben zelf drie keer bij BlissFitClub geweest en krijg les van Lamya Mhaidra.

Ik zeg doen! Doe jij zelf al aan Jumping Fitness? Of ben jij fan van een andere niet-zo-conventionele sport? Let me know in de comments!