Living the Green Life met Sanne

Food & Recipes door fitgirlcode
Ik ben Sanne, 25 jaar oud en ik ben gek op lekker, gezond en vooral vegan eten! Een ‘foodie’ of ‘health freak’? Ja.. stiekem wel! 99% van mijn vrije tijd ben ik bezig met eten – koken, recepten bedenken, gezonde restaurantjes bezoeken of struinen over biologische markten. Blijer kun je me niet maken!
Eind vorig jaar ben ik begonnen met het fotograferen van mijn recepten en te posten op Instagram. Dit was bedoeld voor mijn familie, we postten recepten zodat we s'avonds nooit lang na hoefden te denken wat we zouden eten. Steeds meer mensen begonnen mijn profiel te volgen en het was ongelofelijk hoeveel leuke reacties ik daarop kreeg! Nu, nog geen jaar later heb ik bijna 65.000 te gekke, enthousiaste volgers. Tijd voor meer dacht ik een paar maanden geleden! Vandaar dat ik in september 2014 heb besloten Livingthegreenlife.nl te starten.

Ik eet veganistisch. Dit houdt in dat ik geen dierlijke producten eet. Dit klinkt heel extreem en waarschijnlijk moeilijk te begrijpen voor mensen die van een stukje vlees houden, heel begrijpelijk! Toch ben ik heel blij met mijn keuze en ik zal vertellen waarom.

Twee jaar geleden at ik nog alles. Vlees, vis, geraffineerde suikers, lactose.. noem maar op. Ik merkte dat ik mij vaak lusteloos voelde en vaak al moe was als ik opstond. Zonde! Want je moet elke dag genoeg energie hebben om de dingen te doen die je leuk vindt! Ik wilde hier iets aan veranderen en ben mij gaan inlezen op verschillende stromingen binnen voeding. Boeken als the 80/10/10 diet, the food revolution, the China revolution en Kitchen cures gingen er binnen een dag doorheen. Dit veranderde mijn kijk op mijn voedingspatroon. Zoveel informatie! Zoveel goede tips! Maar waar begin je? Precies! Bij het begin.. Ik ben niet van de ene op de andere dag overgestapt op een veganistisch dieet. Ik wist dan wel veel over hoe het kan bijdragen aan een goede gezondheid maar over veganistisch koken helemaal niets!

 

De eerste stap voor mij was geen vlees en vis meer. Ik was altijd al ‘part-time’ vegetarier dus dit was voor mij geen moeilijke overstap. Wel moest ik daarvoor vervangers vinden want je mist belangrijke vitamines zoals b2 en b12. Deze haal ik nu uit supplementen met zelfgemaakte amandelmelk als toevoeging. Hierna begon ik lactose vrij te koken en eten. Dit betekent geen dierlijke melk. Ik ben opgegroeid met het idee dat melk goed voor je is. Helaas ben ik erachter gekomen dat dit niet het geval is. Koemelk bijvoorbeeld bevat enorm veel caseïne, dat een oorzakelijke factor is voor allerlei ziektes en koemelk is door fosfor en verzuring gevaarlijk voor de botten. Calcium haal ik liever uit bladgroenten en noten!

Even later ben ik volledig veganistisch gaan eten en heb hier geen dag spijt van gehad. Ik heb meer energie, ben niet meer ziek geweest, geen last gehad van kwaaltjes die duiden op een lage weerstand, mijn huid & haar hebben er nog nooit zó gezond uitgezien, ik slaap beter en heb geen last meer van een opgeblazen gevoel!

Ik zal iemand nooit vertellen wat hij/zij moet eten. Het belangrijkste is dat je goed luistert naar je lichaam, wat voor de een goed werkt, is voor de ander bepaald geen feestje. Maar mocht je geïnteresseerd zijn in veganistisch eten, dan kan je vanaf nu mijn receptjes vinden op #FITGIRLCODE!! 

Processed with VSCOcam with s2 preset