Meat Free month: ga vega in oktober!

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Yay, het is feest morgen! Misschien wist je het nog niet, maar 1 oktober is World Vegetarian Day. En dat is eigenlijk niet het enige feestje, want heel oktober zit vol feestdagen voor vega(n)s en dieren. Voor ons reden genoeg om vlees eens een tijdje vaarwel te zeggen en een plantaardige challenge aan te gaan.

VEGETARIAN AWARENESS MONTH

Ooit al eens gehoord van Vegetarian Awareness Month? De gehele maand oktober staat in het teken van vegetariërs en het verminderen van de vleesconsumptie. Vinden wij top! Want er zitten allerlei voordelen aan het stoppen met het eten van vlees. (Jep, hier spreekt een ervaringsdeskundige; al zo'n 14 jaar vega).

Zo draag je niet bij aan de bio-industrie, kom je niet met gekke ziektes in aanraking, heb je kans om langer te leven, eet je vaak hartstikke gezond en zorg je daardoor voor een fitter lichaam (minder kans op hart- en vaatziekten, een gezonder BMI, noem maar op). En je eet ook nog eens hartstikke lekker! Want vega gerechten doen écht niet onder voor recepten met vlees of vis.

EAT YOUR VEGGIES

Om jullie op weg te helpen, zullen wij deze maand daarom extra veel vega friendly artikelen plaatsen. Denk: heerlijke recepten, maar ook tips & tricks hoe je een vegetarisch dieet kan vormgeven én volhouden. Ga jij samen met ons de uitdaging aan? (Oké, voor mij is het reuze makkelijk, maar de rest van de redactie gaat het ook proberen!) Roos schreef eerder al een artikel hoe je makkelijk kunt minderen met vlees eten. Check haar 5 tips hier.

 

Wil jij ook een maand lang geen vlees eten en je ervaringen, tips & tricks, recepten met ons delen? Meld je dan nu aan in ons event! 

 

 

 

Foto: Susan van Esch