Recept: Rabarber & aardbeien crumble
Deze crumble is heel makkelijk te maken en snel klaar. Moet/wil je glutenvrij eten? Gebruik dan glutenvrije havervlokken. Glutenvrije havermout heeft altijd een speciaal keurmerk.
Voor 4 personen
Vegan en glutenvrij
Ingrediënten
- 200g rabarber
- 200g aardbeien
- 1 el rietsuiker
- 1 cup (115g) grove havervlokken (eventueel glutenvrij)
- 1 cup (100g) amandelmeel
- ½ cup (60g) pecannoten, grof gehakt
- 3 el kokosolie (op kamertemperatuur)
- 3 el agavesiroop
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- optioneel: vegan vanille of kokos ijs (ik gebruikte de coco frost van Abbot Kinney’s)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet de ovenschaal in met kokosolie.
- Snijd de rabarber in stukken van 1 cm en de aardbeien in kwartjes.
- Doe de rabarber, aardbeien en rietsuiker in de ovenschaal en mix goed zodat de suiker goed verdeeld is.
- Mix in een aparte kom met je handen de havervlokken, het amandelmeel, de pecannoten, kokosolie, agavesiroop, kaneel en zout tot een crumble.
- Schep de crumble over de rabarber en aardbeien in de ovenschaal. Druk de crumblelaag niet te hard aan, maar laat het luchtig en kruimelig.
- Zet de schaal in de oven en bak de crumble 40 minuten tot de bovenste laag goudbruin is en de onderste laag begint te bubbelen.
- Serveer warm met een bolletje vegan ijs.
Tips
- Heb je leftovers? Laat de crumble volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
- Ook lekker als ontbijt met kokosyoghurt of sojayoghurt in plaats van ijs.
- Deze crumble is niet super zoet. Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan wat extra suiker of agavesiroop bij.
- Je kan in plaats van aardbeien ook frambozen gebruiken.
Deze crumble is het lekkerst als hij net uit de oven komt!
Meer van deze heerlijke recepten ontdekken? Volg @fitgirlcode & @mint.green.mind en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!