Recept: Rabarber & aardbeien crumble

Deze crumble is heel makkelijk te maken en snel klaar. Moet/wil je glutenvrij eten? Gebruik dan glutenvrije havervlokken. Glutenvrije havermout heeft altijd een speciaal keurmerk.

Voor 4 personen
Vegan en glutenvrij
Ingrediënten 

  • 200g rabarber
  • 200g aardbeien
  • 1 el rietsuiker
  • 1 cup (115g) grove havervlokken (eventueel glutenvrij)
  • 1 cup (100g) amandelmeel
  • ½ cup (60g) pecannoten, grof gehakt
  • 3 el kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 3 el agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • optioneel: vegan vanille of kokos ijs (ik gebruikte de coco frost van Abbot Kinney’s)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C en vet de ovenschaal in met kokosolie.
  • Snijd de rabarber in stukken van 1 cm en de aardbeien in kwartjes.
  • Doe de rabarber, aardbeien en rietsuiker in de ovenschaal en mix goed zodat de suiker goed verdeeld is.
  • Mix in een aparte kom met je handen de havervlokken, het amandelmeel, de pecannoten, kokosolie, agavesiroop, kaneel en zout tot een crumble.
  • Schep de crumble over de rabarber en aardbeien in de ovenschaal. Druk de crumblelaag niet te hard aan, maar laat het luchtig en kruimelig.
  • Zet de schaal in de oven en bak de crumble 40 minuten tot de bovenste laag goudbruin is en de onderste laag begint te bubbelen.
  • Serveer warm met een bolletje vegan ijs.

Tips

  • Heb je leftovers? Laat de crumble volledig afkoelen en bewaar in de koelkast.
  • Ook lekker als ontbijt met kokosyoghurt of sojayoghurt in plaats van ijs.
  • Deze crumble is niet super zoet. Ben je een echte zoetekauw? Doe er dan wat extra suiker of agavesiroop bij.
  • Je kan in plaats van aardbeien ook frambozen gebruiken.

Deze crumble is het lekkerst als hij net uit de oven komt!

Meer van deze heerlijke recepten ontdekken? Volg @fitgirlcode & @mint.green.mind en laat je inspireren op het gebied van ontbijt, lunch, diner en snacks!