RE: ANNA, DOE JIJ BINNENKORT OOK MEE AAN EEN BIKINI-WEDSTRIJD?

Fit & Training door anna FG

Anna en Ewout schrijven brieven aan elkaar, waarin ze iedere keer een prangende vraag, dilemma of frustratie beschouwen. Ewout vanuit het unieke oogpunt van de man, Anna op haar beurt vanuit het weergaloze oogpunt van de vrouw. Helemaal begrijpen zullen ze elkaar nooit, maar toch doen ze een poging. Niet geschoten is altijd mis! Dus als je prangende vragen, levenskwesties of dilemma’s hebt, leg ze aan ons voor in de comments hieronder. Schunnig, gênant en provocerend; Anna en Ewout deinzen nergens voor terug!

Ewout gozer,

T'is wat he al die meiskes die tegenwoordig meedoen aan bikiniwedstrijden. Jeetje, het is voor mij zo'n ver van m'n bedshow. Ook al draag ik het keurmerk Fit Girl, bikiniwedstrijden zijn voor mij echt mega next level. Je hebt Fit Girls natuurlijk in allerlei verschillende gradaties, maar ik heb niet het idee dat ik thuishoor in de categorie die het 'plafond' heeft bereikt. Ik kan me voorstellen dat als je zo strak in je pak zit als Fannetiek en Lienke van Dear Goodmorning er een moment aanbreekt dat je denkt: Zo'n bikiniwedstrijd lijkt me best wel geinig. Want ja, wat moet je anders? Je hebt al abs (8 blokken, niks is je te gek), pull-ups doe je met twee vingers in je neus (als je dat kunt heb je trouwens een serieus plafond bereikt) en je deadlift met gemak twee keer je eigen lichaamsgewicht. Dan klinkt een bikini-wedstrijd als een logische stap. Voor fitte chicks van dit kaliber dan hé, mijn pakkie an zou het absoluut niet zijn.

bikini-wedstrijd

Damn you sexy Fannetiek!

Ik heb daar absoluut niet genoeg discipline voor. In ieder geval niet op dat gebied. Ik vind het al heel wat dat ik de eetschema's van de Fitgirlcode Guide volg en vier keer per week mijn hartslag boven de 80 slagen per minuut jaag. Ik zou het zelfs zo kunnen stellen: ik sport zodat ik in het weekend wijn kan drinken. Op die manier geniet ik van het leven. Als ik dan eenmaal dat bizarr sexy lichaam heb, wil ik niet met een groene thee op de bank zitten omdat ik een bikini-wedstrijd in het vooruitzicht heb. Dan wil ik ergens shinen met een wijntje in mijn hand. Ik gok dat menig bikini-coach dat niet door de vingers ziet. Ik weet donders goed dat het eerder beschreven levensgeluk er niet voor iedereen zo uitziet, want er zijn nu eenmaal mensen die vele malen meer geluk halen uit gains, dan uit kaas en wijn. En dat is okay! Ik heb nog steeds volop veel respect voor chicks die in een minuscule glitterbikini op het podium gaan staan.

Want behalve het discipline gedeelte voorafgaand aan de grote dag, heb net zo veel respect voor het ondergaan van de feitelijke vleeskeuring op de dag zelf. Fannetiek verwoordt het mooi in haar artikel: Als jij vindt dat je in feite een jury betaalt om je lichaam te laten bekritiseren en te vergelijken met dat van andere dames, kun je beter niet meedoen aan een bikiniwedstrijd. Je harde werken wordt bekroond met een goede beoordeling, of je krijgt een klap in je gezicht als die gozers achter hun tafeltje het niks vinden. Daar moet je een partijtje sterk voor in je schoenen staan! Ik denk daarom dat je niet moet mee doen aan zo'n competitie om je zelfvertrouwen op te vijzelen. Grote kans dat je met een oranje gelaat en een minderwaardigheidscomplex naar huis gaat. Had dan maar dat wijntje genomen.

Wat dat oranje gelaat betreft, dat vind ik ook nogal een hekelpuntje. Die meiden hebben zich maandenlang drie slagen in de rondte getraind voor het perfecte lichaam, en vervolgens moeten ze als glimmende oranje penen dat podium op. Ik weet dat die oranje plamuur ervoor zorgt dat je spierbundels beter uitkomen, maar in combinatie met glitterbikini's en die trashy hakjes vind ik dat het geheel een ordinaire uitstraling krijgt. Zonde! Wat dat betreft kunnen organisaties zoals IFBB Nederland nog een puntje zuigen aan het bikini-gedeelte van een Miss Verkiezing. Dat doet zo'n prachtig getraind lichaam toch veel meer eer aan?