RECEPT: courgette met kip voor op de barbecue
Het is heerlijk barbecue weer. Maar met veel stokbrood, saus en ander lekkers is het vaak niet heel gezond. Daarom vonden wij het hoog tijd voor een gezond receptje voor op de barbecue. De courgette met kip wil je volgende keer zeker klaarmaken.
Courgette met kip
Geroosterde groenten op de barbecue zijn heerlijk. Courgette is hier perfect voor en daarom dan ook het hoofdingrediënt van dit recept. Met wat kleine voorbereidingen kan jij straks genieten van een heerlijk en gezond gerecht.
Wat heb je nodig?
- 2 courgettes
- 1 kipfilet
- blokje kippenbouillon
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 5 eetlepels barbecuesaus
- 150 gram geraspte oude kaas
- Peterselie
Zo maak je de courgette met kip
- Halveer de courgette, snijd de ui fijn en de tomaat in blokjes.
- Zet nu een pannetje met water en het bouillonblokje op het vuur. Hierna zet je het vuur lager en pocheer je de kipfilet gaar in zo’n 10 minuten. Laat de kip even afkoelen en gebruik een vork om de kipfilet uit elkaar te trekken.
- Leg de courgettes nu met de snijkant op de barbecue en rooster voor zo’n 5 minuten.
- Snijd het vruchtvlees van de courgettes zijn en met dit nu met de kip, ui, tomaat en barbecuesaus. Als dit goed is gemengd roer je als laatste ook de geraspte kaas toe.
- Vul nu de courgettes met het mengsel en bestrooi met nog wat kaas.
- Rooster de courgettes nu nog zo’n 10-15 minuten op de barbecue.
- Bestrooi voor het serveren met peterselie.
Eetsmakelijk!