RECEPT: zo maak je zelf watermeloen ijsjes

Snack door Chloe

Oh. My. God. Soms kom je van die recepten tegen waarbij het water je meteen in de mond loopt. Het recept dat we vandaag delen, is er zo één. Op een warme dag als deze is dit precies wat je nodig hebt. Ren dus snel naar de supermarkt voor wat watermeloen, want deze watermeloen ijsjes moet je proeven.

Watermeloen ijsjes

IJs maken kan gelukkig heel makkelijk in huis. Het enige dat je nodig hebt is wat ruimte in de vriezer. Easytoch? En als je een hekel hebt aan in de keuken staan, dan hebben we goed nieuws voor je. Een makkelijker recept dan dit bestaat namelijk niet.

Wat heb je nodig?

Over de ingrediëntenlijst kunnen we heel kort zijn. Je hebt namelijk maar één ding nodig en dat is watermeloen. Ook heb je geen blender of andere keukenattributen nodig. Een mes en iets om te gebruiken als stokje zoals een lepel is alles wat je nodig hebt. Waar wacht je nog op?

Zo maak je de watermeloen ijsjes

  1. We beginnen met het snijden van de watermeloen. En hoewel je snel geneigd bent om als eerste de schil eraf te halen, laat je die in dit geval gewoon zitten. Je snijdt de watermeloen namelijk in driehoekjes van ongeveer 1 cm.
  2. Pak nu je geïmproviseerde ijsstokje en steek deze door de schil heen. Gebruik je een bot voorwerp? Dan kun je eerst met een mes een klein stukje eruit snijden zodat dit wat makkelijker gaat.
  3. Doe de watermeloen driehoekjes nu in de vriezer en wacht drie tot vier uur. Wanneer je ze eruit haalt heb je je eigen watermeloen ijsjes.